Fotó: Lénárt Gábor - http://gaborlenart.com

Wizz Air prevezao rekodan broj putnika

Wizz Air, najodrživija ultraniskotarifna avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi, proslavlja rekordan broj putnika prevezenih u junu, ukupno 4,34 miliona.

Wizz Air je tokom proteklih 12 meseci znatno proširio svoju raznovrsnu mrežu dodavši 200 novih linija ka 126 destinacija širom Evrope i van nje.

Da bi podržao ovaj konstantan rast, Wizz Air je tokom prošle godine uveo 27 ultramodernih i efikasnih Airbus aviona. Uz najnovije tehnologije, Wizz Airova Airbus flota je integralni element strategije održivosti ove avio-kompanije koja podržava njene ciljeve smanjenja emisija CO2 za 25 odsto po putniku na pređeni kilometar do 2030. godine. Wizz Air je takođe ove godine potpisao Memorandum o razumevanju sa Airbusom kako bi istražio potencijal aviona na vodonični pogon.

Veliki broj naručenih Airbus aviona potvrđuje Wizz Airov cilj da do kraja ove decenije ima flotu od 500 aviona. Narudžbina se trenutno sastoji od 13 A320neo, 255 A321neo i 47 A321XLR aviona, kako i 15 A321neo i prava na kupovinu 75 A321neo aviona, što je ukupno 411 letelica.

„Ponosni smo što smo prevezli rekordni broj putnika ka njihovim odredištima u junu. Uprkos dobro poznatim izazovima sa kojima se putna industrija suočava, ostvarili smo značajan rast tokom protekle godine i tako postavili temelje za nastavak rasta tokom naredne decenije. Naša porudžbina od preko 400 Airbus aviona predstavlja veliku prekretnicu za Wizz koja nudi najniži ekološki otisak po putniku i potvrđuje našu ambicioznu WIZZ500 strategiju. Želimo da se zahvalimo svojim vernim putnicima što nastavljaju da biraju Wizz Air zbog niskih cena karata, raznovrsne mreže linija, mlade i zelene flote i odlične usluge na letovima“, rekla je Žuža Trubek, menadžerka komunikacja u Wizz Airu.

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Jedan komentar

  1. Sve avio kompanije i aerodromi u minusu samo Wizz air i Royal Charter Service koji radi sa privatnim avionima u plusu. To znači da lete samo najbogatiji i najsiromašniji. rednja klasa se izgubila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.