„Vozi manje, pešači više“

U okviru Evropske nedelje mobilnosti, EU info kutak Niš, Grad Niš i Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj obeležili su danas Dan bez automobila, 22. septembar, postavljanjem platna sa porukom „Vozi manje, pešači više! Čuvaj životnu sredinu!“ na zgradu tržnog centra ,,Kalča’’ u Nišu.

Platno na kome je prikazano ozelenjeno stablo je nastalo u okviru akcije Zeleni pešački prelazi održane u Nišu prvog dana Evropske nedelje mobilnosti, 16. septembra. Prelaženjem pešačkog prelaza na Trgu Republike, Nišlije su tada oslikale olistalu krošnju drveta i tako kreirali svojevrsno umetničko delo koje je od danas na platnu dostupno svima.

kalca nis eu infoPlatno koje nosi poruku „Vozi manje, pešači više!“ zamišljeno je kao podsetnik na značaj alternativnih načina prevoza u čuvanju životne sredine.

Platno će biti na zgradi TC ,,Kalča’’ naredne dve nedelje.

Platno sa istom porukom postavljeno je i na zgrade u centru Beograda i Novog Sada , gde je akcija Zeleni pešački prelazi održana istovremeno kada i u Nišu, u organizaciji EU info kutaka u tim gradovima i lokalnih uprava.

Akcija Zeleni pešački prelazi deo je kampanje „Evropa za zelenu Srbiju“ koju od 12. do 24. septembra organizuju Delegacija Evropske unije u Srbiji i Informacioni centar EU, zajedno sa EU info kutkom Novi Sad i EU info kutkom Niš i drugim partnerima.

U okviru kampanje održan je niz akcija i događaja čiji je cilj promocija zaštite životne sredine i urbane mobilnosti, ali i ukazivanje na značaj borbe protiv klimatskih promena koje su jedan od najvećih uzroka ekoloških disbalansa. Više informacija dostupno na sajtu kampanje: http://euinfo.rs/tag/evropa-za-zelenu-srbiju/ 

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.