Vodovod i kanalizacija za romsko naselje

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), odobrila je opštini Lebane 800.000 dinara za izradu projekta za izvođenje, za vodovod i kanalizaciju u romskom naselju u ulici Nikole Tesle.

U okviru ovog projekta koji se finansira sredstvima EU, predviđeno je i da u periodu od novembra ove, do maja naredne godine Komitet pravnika za ljudska prava (YUKOM) angažuje svog eksperta koji će jednom nedeljno, u zgradi opštine, građanima romske nacionalnosti, pružati pravnu pomoć u postupku legalizacije svojih objekata.

Predsednik opštine, Ivan Bogdanović, održao je sastanak sa predstavnicima SKGO I YUKOM-a, na kome je osim detalja i dinamike realizacije ovog projekta, razmatrana i mogućnost da se opština Lebane kandiduje za sredstva za unapređenje uslova stanovanja i životnih uslova, za pripadnike osetljivih društvenih grupa, po konkursu koji će EU preko organizacije UNOPS, raspisati krajem godine.
Nakon sastanka, obavljena je terenska poseta naselju, sa ciljem da se građani putem brošure i lično, obaveste o budućim aktivnostima i mogućnostima.

Ovaj sadržaj je deo projekat “Mi to tako” koji je sufininsirala opština Lebane. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Takođe pročitajte

Dodeljeni ugovori za energetsku sanaciju kuća i stanova

Opština Vlasotince dodelila je ugovore za energetsku sanaciju porodičnih kuća i stanova građanima i izvođačima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.