Vlasotinčani odaju počast Milanu Nešiću

Povodom pedesete godišnjice od smrti Milana Nešića (1886-1970) u ponedeljak 28.decembra u 12,30 časova biće svečano otkriveno njegovo spomen obeležje na početku keja u Vlasotincu  koji je projektovao

Milan Nešić je bio hidroinženjer, gradonačelnik Beograda, profesor i dekan Tehničkog fakulteta u Beogradu, graditelj keja na Vlasini, nadzorni organ gradnje brane na Vlasinskom jezeru…jednom rečju čovek na čiji su lik i delo Vlasotinčani veoma ponosni.

Zato su pre sedam godina članovi Udruženja potomaka ratnika 1912-1920, SUBNOR i Udruženje Vlasotinčana u Beogradu, podigli su mu spomenik na početku keja čiji je on bio projektant. Povodom pedesete godišnjice od njegove smrti i uz podršku lokalne samouprave, taj je spomenik obnovljen i prostor oko njega je uređen.

Milanov otac Lazar bio je sreski načelnik u Vlasotincu i upravo je u ovom gradu završio osnovno školovanje, a kasnije
dostigao najviše akademske titule. Rado se je vraćao u Vlasotince, gde su mu živele dve sestre, Emilija i Mirjana. Stariji Vlasotinčani ga pamte kao strasnog ribolovca, koji im je „iz velikog sveta“ donosio pribore za pecanje, a on je najviše voleo da lovi rakove, u urukavcima tada bistre Vlasine i u Čarobnoj dolini.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.