VINSKI BAL – konkursi za najbolje vino, pesmu, karikaturu…

Povodom tradicionalne manijestacije Vinski bal, koja će se u Vlasotincu održati u petak i subotu, 25. i 26.avgusta, Direkcija Vinskog bala raspisala je šest konkursa.
U okviru konkursa za najbolje vino i vinogradara biraju se najbolja tradicionalna i vrhunska bela i crvena vina, a vinar mora imati minimum 200 litara vina koje ulazi u takmičenje. Rok za prijavu je 18.avgust. I ove godine biraće se Boginja vina, a za tu titulu mogu da se prijave kandidatkinje koje imaju od 15 do 27 godina.

Raspisani su i konkursi za izbor najbolje karikature i pesme na temu Vino i grožđe, kao i konkuVnarirs za izbor najbolje pesme na prizrensko-timočkom dijalektu na istu temu. Rok za slanje radova na ovim konkursima je 21.avgust. Ove godine, drugi put, organizovaće se i Plivanje za vinsko burence, a rok za prijavu je 24.avgust, s tim da su organizatori najavili da je prijavljivanje moguće i sat vremena pre početka takmičenja.

Za maloletna lica, prilikom prijavljivanja, potrebno je prisustvo bar jednog roditelja. Za ovaj konkurs prijavljivanje se vrši u Turističkoj organizaciji u zgradi opštine ili putem telefona 016/875-201 i 016/875-466.

Za sve ostale konkurse prijavljivanje se vrši u Kulturnom centru opštine Vlasotince, ul.AVNOJ-a br.1, putem mejla [email protected] ili posredstvom telefona 016/875-314 i 016/877-466. Više detalja o konkursima zainteresovani mogu naći na sajtu opštine Vlasotince www.vlasotince.org.rs Prijave za izbor Boginje vina mogu se podneti i u Turističkoj organizaciji i u Kulturnom centru.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.