Veče posvećeno pesničkom opusu Dejana Đorđevića

U okviru tradicionalne manifestacije „Leto u Vlasotincu“ (Luvl), predstavljeno je stvaralaštvo Dejana Đorđevića, profesora književnosti, pesnika, esjiste i književnog kritičara. O njegovom radu govorio je Danilo Kocić, autor dvotomne studije „Leskovački pisci – tragovi i traganja“ u kojoj je predstavljen ovaj daroviti stvaralac „srednje generacije“.

Dejan Đorđević predstavio je pesme iz svojih zbirki i najavio novu knjigu, ovoga puta na dijalektu, koja bi trebalo da se pojavi naredne godine. Čitao je veoma sugestivno svoje pesme, što je pozdravljeno toplim aplauzom. Neke od tih pesama posetioci FB stranice Dejana Đorđevića ranije su upoznali.

Na video-bimu predstavene se neke od ranijih promocija stvaralaštva Dejan Đorđevića o čijem je originalnom pesničkom govoru besedilo više poznatih leskovačkih kritičara, među kojima su rano preminuli Saša Hadži Tančić i Dragan Tasić, ali i najobrazovniji Leskovčanin našega doba, prof. dr Dušan Janjić i pisac i publicista Danilo Kocić.

„Dejan Đorđević, pesnik, esejist, književni kritičar, profesor književnosti, pripada odabranoj, izuzetno talentovanoj grupi autora savremenog srpskog pesničkog prostora. Svojim delom profesor Đorđević pokazao je da se uspešna pesnička i uopšte umetnička slika sveta može da oblikuje i u tzv. malim sredinama, poput grdeličke, gde živi i radi kao profesor, ali je sve prisutniji ne samo u tzv. „leskovačkom pesničkog krugu“, nego i u najuglednijim srpskim časopisima, naveo je Kocić.

Prisutnima se obratila i direktorica Kulturnog centra u Vlasotincu Maja Marković najavljujući nove sadržaje u okviru „Leta u Vlasotincu“, a voditeljka programa bila je poznata novinarka lista „Vlasina“ Svetlana Stanković.

Media centar Leskovac

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.