Vebinar i dodela nagrada izabranim herojima

Najbolji potez ovog olimpijskog turnira, ljudi moji, da li je ovo moguće?!“.

Ove reči legendarnog sportskog komentatora Duška Koraća odzvanjale su jednog ranog oktobarskog jutra 2000. godine, kada je Vladimir Grbić preskočio reklame kako bi vratio loptu u teren, da bi onda izblokirao napad ruskih odbojkaša. Verovatno ključni potez u iznenađujućoj pobedi jugoslovenske reprezentacije, već veoma popularnog Vanju pogurao je do statusa sportskog heroja.

Od tog podviga možda je prošlo gotovo dve decenije, ali i dalje, priča o starijem od braće Grbić dobro je poznata i starijim i mlađim generacijama. Vladimir i danas pomaže zajednici svojim motivacionim govorima, i pravi je sagovornik za vebinar EU info centra, na kojem ćemo govoriti o herojima. Možda ćemo baš tu čuti šta nam je potrebno da „pređemo preko linije“.

 

I dok sportski uspesi uvek zavrede pažnju, mnogi podvizi tokom borbe protiv pandmije COVID-19 nisu došli do opšte javnosti. Zato je Delegacija Evropske unije u Srbiji odličila da kroz konkurs „Oni su heroji“ nagradi 15 heroja koji su pomogli svojim zajednicama kada je to bilo najpotrebnije.

Pristiglo je više od 100 prijava, a najbolje su izabrali posetioci sajta onisuheroji.rs. Pobednici će dobiti po dve karte za bilo koju destinaciju u EU, u partnerstvu sa kompanijom Air Srbija, a vaučeri će im simbolično biti dodeljeni tokom vebinara.

Na događaju, koji će se održati u četvrtak, 30. jula od 18 časova (prenos možete pratiti na FB stranici EU u Srbiji), učestvovaće dva nagrađena heroja, novinar iz Novog Pazara Aleksandar Nićiforović i lekar iz Svilajinca Vekoslav Zekić. Od njih, gledaoci će moći da čuju šta ih je inspirisalo da izdrže tešku bitku sa pandemijom i koji su bili najveći izazovi.

Humanost je još uvek na ceni, to je zaključak rada vanredne profesorke Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dr Bojane Dinić. Bojana će nam preneti više detalja o pojedinostima njenog istraživanje, i kako je naše društvo odgovorilo na potrebu za solidarnošću tokom pandemije.
Za vebinar možete da se prijaviti na ovom linku. Do četvrtka, razmislite o tome ko je vaš heroj i smislite zanimljiva pitanja za naše učesnike, a moći ćete da ih uputite u komentarima tokom prenosa događaja.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.