Uspeh srpskog tima na jednom od najvećih sajmova kreativnosti u svetu

Serbia Fashion Week je dobio poziv da predstavlja našu zemlju na Design & Creativity Week Chengdu, najvećem sajmu kreativnih industrija u Kini. Deo tima predvođen Svetlanom Horvat otputovao je u Kinu, u grad Čengdu gde je prethodnih nekoliko dana dostojno predstavljao srpsku kreativnost na sajamskoj manifestaciji koju svake godine poseti više od dva i po miliona posetilaca.

Na štandu Srbije bile su izložene kreacije srpskog dizajnera Zvonka Markovića i njegove koleginice Nataše Župac čija kolekcija Azbuka je zahvaljujući Serbia Fashion Weeku nedavno prikazana na milanskoj Nedelji mode. U srpskom kutku na Design & Creativity Week Chengdu bile su izložene i torbe dizajnerke Ivane Mišić, kao i nakit koji je dizajnirala Jovana Živković. Predsednica Serbia Fashion Weeka Svetlana Horvat imala je čast da na seminarskom delu ovog sajma održi predavanje i na taj način predstavi modnu scenu Srbije. Uspeh koji su predstavnici naše zemlje postigli u Kini rezultirao je potpisivanjem protokola o saradnji između Serbia Fashion Weekaa, Creativity & Design Week Chengdu i Asocijacije 16+1.

„Ponosna sam na sve ono što smo postigli učešćem na tako značajnoj manifestaciji kao što je Design & Creativity Week Chengdu, a posebno me raduje potpisivanje protokola o saradnji FW i Asocijacije 16 zemelja Centralne i Istočne Evrope + Kina. Potpisali smo protokol o saradnji u čak 6 projekata, iz oblasti edukacije, dizajna, razmene znanja i kreativnosti, do međunarodnih projekata I zastupanja Asocijacije 16+1 na trećem tržištu. Ovih 6 projekata Serbia Fashion Week će implementirati zajedno sa partnerom – Asocijacijom 16+1 Chengdu – Kina. Raduje me što smo i mi dali doprinos širenju saradnje pre svega sa ovom prijateljskom zemljom, ali i evropskim državama koje su članice ove asocijacije – rekla je po povratku u Srbiju Svetlana Horvat koju sada očekuju finalne pripreme za 11. Serbia Fashion Week koji se od 21. do 26. novembra održava u Novom Sadu.

Takođe pročitajte

Dermatolozi savetuju kako da SPF postane vaša rutina

Prema istraživanju brenda CeraVe, Evropljani važe za narod koji i dalje nema dovoljno ustaljenu naviku …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.