četvrtak , 30 juna 2022

Uređuje se “Staza zdravlja” u Sijarinskoj Banji

Kroz stoletne šume Sijarinske Banje, stazama koje pružaju velelepni pogled ka gejzeru i okolinu Banje, gradi se šetalište koje obogaćuje turističku ponudu ovog banjskog lečilišta.

Čitava pešačka (trim) staza biće prekrivena behatonom uz postavljanje ivičnjaka. Staza zdravlja ima pogled na oazu zelenila oko Gejzera, počevši od crkve putem koji vodi do objekta za inhalaciju.

This slideshow requires JavaScript.

Predsednik opštine, Nebojša Arsić je danas sa saradnicima obišao radove na uređenju Banje i najavio još sadržaja koje će banja pružati svojim gostima, počevši od Rimskog kupatila, Velnes i spa centra koji ulazi u drugu fazu radova i nastavak na parternom uređenju Sijarinske Banje.

Opština Medveđa je u saradnji sa Rehabilitacionim centrom “Gejzer” iz Sijarinske Banje, aplicirala na konkursu sa projektom za razvoj turizma “Staze zdravlja”. Sredstva za realizaciju ovog projekta odobrena su od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u iznosu od 6 miliona dinara, dok lokalna samouprava opštine Medveđa učestvuje u projektu sa iznosom od 600.000 dinara.

Takođe pročitajte

George Cables na Nišvilu 2022

George Cables – jedan od najznačajnijih džez pijanista i kompozitora današnjice nastupiće na ovogodišnjem Nišvilu, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.