Foto: Privatna arhiva "antimrako"

Umetnici, udruženje „antimrako“ i đaci oslikali mural sa likom Desanke Maksimović

U Grdelici je proteklog vikenda oslikan lik naše velike pesnikinje Desanke Maksimović u holu osnovne škole koja nosi njeno ime.

Pored murala učenicima osnovne škole postavljeni su štafelaji i panoi za izlaganje njihovih radova u okviru školskih izložbi. Taj deo škole proglašen je za umetnički kutak i mi smo više nego ponosni što će generacije talentovanih učenika slobodno stvarati u njemu. Na njima je da sada svojim radovima ulepšavaju ovaj svet i njihove školske dane. “ – ističu iz udruženja „antimrako“.

Mural je oslikao talentovani mladi umetnik Lazar Krpoviću iz Prijepolja koji je Master studije slikarstva završio na Fakultetu umetosti u Nišu, pored njega učestvovao je i mladi umetnik Dimitrije Đorđević iz Niša.

Umeticima su asistirali i članovi našeg udruženja UG “antimrako” zajedno sa učenicima osnovne škole kojima je ovo bilo neprocenjivo iskustvo.

This slideshow requires JavaScript.

Drugog dana realizacije projekta pod nazivom “Slikaj, šaraj , ljubav stvaraj!” nastavnica likovnog vaspitanja ove škole, Zorica Puzić, održala je likovnu radionicu sa decom i tom prilikom izloženi su radovi učenika nastalih na ovogodišnjem, drugom po redu, likovnom susretu „antimrako 2022.“ u Slatini u organizaciji našeg udruženja.

Likovnu radionicu posetio je i umetnik iz Grdelice Nebojša Stojković- Joškin Šiljan, počasni član udruženja poznatiji kao Joskin Siljan.

Ovaj projekat realizovan je putem konkursa Šta Nam Tesko u okviru “Nacionalnog programa volontiranja mladih Mladi su zakon 2022” sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, CeGraD-om iz Obrenovca,TIM42 iz Leskovca i GM Optimist iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Ovo je drugi projekat koji naše udruženje realizuje kroz konkurs “Šta Nam Teško”. Velika nam je čast da je naš prvi projekat, od strane Ministartsva omladine i sporta Republike Srbije, proglašen za jedan od 12 najboljih ŠNT projekata za mlade u 2021. godini.

“Posebno se zahvaljujemo direktoru škole Nenadu Mladenoviću, nastavnicima i pomoćnom osoblju na podršci u realizaciji projektnih aktivnosti. Veliku zahvalnost dugujemo i našim koordinatorima iz Tim 42 iz Leskovca, na svesrdnoj pomoći, podeljenom znanju i iskustvu na čelu sa našom mentorkom Ana Pecarski. “ – ističu iz udruženja.

Šta nam teško, uz ljubav, ništa! – poručuju članovi udruženja „antimrako“.

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.