utorak , 3 avgusta 2021

Torbice iz Kaćine radionice

Moda se menja ali stil ostaje. Autentičnost i jedinstvenost je upravo ono što krasi svaki proizvod iz radionice Katarine Tonić(45) iz Leskovca.

Po struci hemičar, a u duši umetnik Katarina Tonić već tri godine izrađuje torbe, rančeve i nesesere kojima malo ko može da odoli.
Katarina je dugi niz godina bila šnajder koji je modele šila po porudžbini mušterija.
Sve je počelo jednog dana kada sam shvatila da mi treba neseser i iz puke radoznalosti i mašte rešila da napravim sebi jedan. Ubrzo su se nizale ideje, a i neseseri pa sam tako odlučila da nastavim da šijem. Taj nalet inspiracije i dalje traje.” – započinje Katarina.
Posao šnajdera odevnih predmeta je ostavila po strani , ali ne potpuno, već je preusmerila ljubav prema kreiranju i šivenju na drugačije proizvode.  Katarina je od svog hobija napravila mali biznis. Svoje slobodno vreme Katarina voli da koristi upravo u pronalaženju novih ideja i spajanju materijala.

This slideshow requires JavaScript.

Za izradu svojih torbi, rančeva i nesesera koristi se eko-koža, mebl, čipka, a ističe da joj je teksas najdraži za kombinovanje.
Ne postoji mogućnost izrade dve identične torbe, svaka je različita, i u svakoj od njih je uloženo vreme i rad. Kao što je svaka mušterija različita i posebna na svoj način, u mnoštvo dezena mojih torbi svako pronađe baš nešto za sebe.”- ističe Katarina.
Vrlo često ističe ona, mušterije se vračaju za još torbi jer nemaju “baš u toj nijansi”.
Rado saslušam ukoliko je u pitanju neka specifična boja, ali sam finalan proizvod uvek bude sa dozom nekog mog ličnog pečata i trenutne inspiracije.”- dodaje Kaća.
Materijale nabavlja u Leskovcu i Nišu, a jednog dana sanja da otvori sopstvenu prodavnicu njenih proizvoda. Za sada isti mogu se kupiti putem interneta i na ponekim festivalima u Leskovcu.
Prva prodata torba bila je u Holivudu, čega se danas sa osmehom sećam i vrlo često šalim sa prijateljima -Otišla Kaća za Holivud-. Danas su među mojim kupcima ljudi iz Engleske, Španije, Italije i Francuske. Cilj mi je da jednog dana živim samo od ovog posla, i da svoje vreme usmerim ka dizajnu i šivenju.”

Torbe su dostupne na FB stranici, po ceni od 500 do 1400 dinara.

 

Ovaj tekst je urađen u okviru projekta „Vredne ruke hrane dom“ koji je sufinansirao Grad Leskovac.  Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Takođe pročitajte

Šta svaki roditelj treba da zna o oralnoj higijeni dece?

Mnogi roditelji su u zabludi da mlečni zubi i oralna higijena u ranom uzrastu nisu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.