Tijana i Milan – ponosni vlasnici seoskog imanja u Ladovici

Tijana Mitić i Milan Ilić iz Vlasotinca postali su danas novi vlasnici kuće u selu Ladovica, po programu Ministarstva za brigu o selu.

Odobren IM JE iznos od 1,2 miliona dinara za nekretninu sa pomoćnim objektima, i okućnicom površine četiri ara . Tijana i Milan i njihovo dvoje dece žive kao podstanari i neizmerno se raduju svom novom domu.
“Nismo verovalida ćemo uspeti da obezbedimo svoj dom na ovaj način. Bili smo spremni da idemo i u Vojvodinu jer se tamo prodaje najviše nekretnina na selu, ali smo uspeli da nađemo ovu kuću u Ladovici. Od naše nove kuće do centra Vlasotinca ima svega pet kilometara – priča radosno Milan.
Tijana zahvaljuje lokalnoj samoupravi na tehničkoj pomoći, posebno predsedniku opštine Bratislavu Petroviću, dodaje i Ministarstvu za brigu o selu.
Trojni ugovor o dodeli sredstava potpisan je danas u Beogradu između Ministarstva za brigu o selu, opštine Vlasotince i novih vlasnika.
“Ovo je prva kuća u vlasotinačkoj opštini koja je kupljena po Programu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće. Stručne službe opštine na raspolaganju su za pomoć u prirpemi dokumentacije, a ja još jednom pozivam zainteresovane mlade ljude koji ispunjavaju uslove programa da obezbede sebi dom na ovaj način. Takođe, pozivam i vlasnike kuća na selu koji žele da ih prodaju, da mogu da ostave svoj kontakt u lokalnoj samoupravi kako bismo ih uputili jedne na druge – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović prilikom potpisivanja.
Ilići nameravaju da renoviraju kuću onoliko koliko im mogućnosti dozvoljavaju i da uskoro započnu novi život u svom novom domu.

Takođe pročitajte

Misterija jednog izgubljenog grada među stranicama knjige Veroljuba Trajkovića

Luksuzno opremljena, dvojezična knjiga na četiri stotine strana “Caričin grad – izgubljeni grad u podnožju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.