nedelja , 5 decembra 2021

Takmičenje za Frankofonu pesmu ove godine u onlajn formatu

U petak od 19 sati petnaest takmičara boriće se za titulu pobednika takmičenja za Frankofonu pesmu 2020.

Ovoga puta će, zbog epidemiološke situacije, ova muzička manifestacija biti održana na onlajn platformi, a svi koji žele moći će da je prate na Fejsbuk profilima Francuskog instituta i Studentskog kulturnog centra Niš.

Ovogodišnje takmičenje za Frankofonu pesmu biće drugačije nego prethdonih godina. Umesto sa bine, talentovani pevači pozdraviće publiku sa Fejsbuk strana. Pravila su ista kao i prethodnih godina – juniori i seniori izabrali su svoje omiljene numere sa frankofonog govornog područja, a stručni žiri izabraće najbolje među njima.

Pozivamo sve ljubitelje muzike i francuskog jezika da u petak budu sa takmičarima i podrže ih iz svojih domova, jer pandemija koronavirusa ne sme da nas spreči da u muzici uživamo i da je slavimo na malo drugačiji način od onog na koji smo navikli.

Podsetimo, svake godine u Srbiji, stotine pevača-amatera između trinaest i dvadeset osam godina okuša svoju sreću na Takmičenju za frankofonu pesmu koje organizuje Francuski institut i Studentski Кulturni centar Niš. Posle polufinala u Novom Sadu, Beogradu, Кladovu i Nišu, ove godine je finale trebalo da se održi krajem marta, ali je zbog epidemiološke situacije odloženo.

Od samog početka održavanja ove manifestacije 2004. godine, učestvovalo je više od 1000 mladih koji uče francuski jezik. Oni nastupaju sa jednom pesmom na francuskom jeziku, pred žirijem sačinjenim od profesionalaca iz sveta muzike i francuskog jezika.

Francuski institut u Srbiji i Studentski kulturni centar-Niš partnerski takmičenje za Frankofonu pesmu organizuju partnerski, uz podršku Međunarodne organizacije Frankofonije, Ambasade Republike Tunis i Ambasade Кanade u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori.

Takođe pročitajte

“Sećanje vode” u niškom Narodnom pozorištu

Predstava “Sećanje vode” Narodnog pozorišta Leskovac večeras će biti odigrana pred niškom publikom u 20 …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.