Svetski dan muzike u Banovini

Svetski dan muzike će i ove godine biti obeležen u Nišu, u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Niš i EU-info kutkom u Nišu. U utorak, 21, juna, u zgradi Banovine, nastupiće srpski i francuski umetnici.

Nastup će otpočeti u 21h, kada će bend „Go ali soko“ stupiti na scenu. „Go ali soko“ je kragujevački sastav koji kombinuje elemente džeza, post-roka, avangarde i elektronske muzike. Na prvom albumu pod nazivom „1“ našlo se deset autorskih komada sa repetativnim bas linijama, jakim ritmovima, džez saksom i hipnotičkim rifovima na gitari.

U 22h, na istoj sceni, francuski DJ Šarl-Batist će se predstaviti publici sa svojim DJ setom. Dendi hrabar energičan, francuski umetnik Šarl Batist biće gost u Srbiji za elektro-pop žurke, koje će se održati u 3 najveća grada:

Niš: utorak 21. jun, Dvorište Univerziteta u 22h
Novi Sad: sreda 22. jun, Francuski Institut u 18h
Beograd: četvrtak 23. jun, Klub 20/44 u 20h

Šarl Batist je jako poznat po svom prvom albumu “Nepominjliva osećanja” i za francusku adaptacijju “Get Lucky” grupe Daft Punk. To je umetnik koji uklapa i miksuje različite stilove muzike: originalne pesme, francuske pesme iz 80-tih i 90-tih i francuski DJ Sets pop.

Ulaz na oba događaja je slobodan.

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.