nedelja , 27 novembra 2022

Studenti muzikom i pevanjem obeležili Dan studenata Univerziteta u Nišu

Dan studenata Univerziteta u Nišu se tradicionalno obeležava svakog 22. marta. Na ovaj datum, student obeležavaju svoj dan, podsećajući se na lepotu i značaj akademskog obrazovanja i studentskog života.

U godinama iza nas, Dan studenata Univerziteta u Nišu se obeležavao svečanom akademijom i nizom kulturnih i sportskih aktivnosti namenjenih studentima. Vanredno stanje učinilo je da ove godine bude nemoguće na taj način obeležiti ovaj dan, ali, studentima nije manjkalo kreativnosti i želje da svoj dan obeleže, pa su osmislili prilično nesvakidašnji način za to.

“Studentski parlament Univerziteta u Nišu odlučio je da, u situaciji vanrednog stanja i zabrane javnih okupljanja, 22. mart, Dan studenata Univerziteta u Nišu, obeleži na netipičan način. Svečanu akademiju i žive reči, kako je to do sada bivalo, zamenili su pesma i muzika! Studenti Fakulteta umetnosti i članovi Akademskog hora SKC-a, izveli su nekoliko kompozicija uživo i to svirajući i pevajući iz različitih gradova u isto vreme! To je dokaz da nam se radost proslave dana studenata ne može oduzeti, ona je ove godine utkana u zvucima kompozicija u kojima imate priliku da uživate u narednih nekoliko minuta. Uživajte i ostanite kod kuće”, poručuju ispred Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu.

Pored kreativnog načina obeležavanja Dana studenata, Studentski parlament je u saradnji sa gradskim štabom za vanredne situacije pokrenuo program volontiranja zbog nastalog vanrednog stanja, kao i dobrovoljno davanje krvi, na inicijativu SKONUS-a. Poručuju da je jako bitno da studenti svojim delovanjem i u ovoj teškoj situaciji pokažu odgovorno ponašanje, budu primer svojim sugrađanima i još jednom prikažu solidarnost, a pozivaju sve građane da ispravnim ponašanjem u ovim danima čuvaju sebe, ali i druge.

 

 

Univerzitet u Nišu ima ukupno 14 fakulteta koji okupljaju malo preko 24.000 studenata. Sve detalje o tekućim akcijama Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu možete pronaći na njihovim fejsbuk (https://www.facebook.com/studentskiparlamentnis/) i instagram (https://www.instagram.com/stud_parlament_uni_nis/) stranicama.

 

Takođe pročitajte

Da li znate zbog čega cepamo košulju novopečenom tati?

Dolazak bebe na ovaj svet je svakako jedan od najposebnijih osećaja svakog roditelja. Sreća, strah, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.