„Štek House“ – Za kulturu mladih u Nišu, važno je!

Organizacija „Štek House“ pokrenula je ovih dana istraživanje u cilju sagledavanja i prikupljanja informacija od pretežno mladih ali i svih ostalih ljudi koje zanima trenutna situacija na polju kulturnog života na teritoriji grada Niša.

 

„Štek House“ predstavlja multidisciplinarnu platformu sa ciljem unapređenja života mladih, podrške u realizaciji njihovih ideja, spajanje edukativne, kulturne, ekološke, stvaraličke ali i komercijalne aktivnosti. To podrazumeva organizaciju izložbi, predavanja, radionica, promocija, koncerata i edukativnih programa.

This slideshow requires JavaScript.

Došli smo na ideju da pokrenemo ovo istraživanje iz više razloga. Prvobitni razlog je trenutna situacija i slika kulture u gradu , budući da smo organizacija koja većinski sprovodi aktivnosti iz oblasti kulture za mlade pa nam se negde u poslednjih par godina počeo javljati problem da kada planiramo neki godišnji plan aktivnosti i projekte nemamo sveže podatke koje bismo iskoristili u smilu što boljeg planiranja odnosno šta je to što mladima iz ove oblasti fali. Drugi razlog nam je novonastala situacija sa pandemijom i taj momenat povećanog apetita za kulturom i treći razlog – sam glas mladih koji žive u ovom gradu, bitno je da i oni sami iznesu mišljenje o ovoj temi i neke svoje želje jer uprkos kulturnoj ponudi u gradu postoji manjak motivisanosti kod mladih da učestvuju i posećuju pa gledamo da se osvrnemo i na taj aspekt. – kaže Julija Krstić iz Štek House-a

Kako kažu iz Šteka cilj ove ankete jeste i da to bude  jedno kvalitetno i sveobuhvatno istraživanje sa što većom populacijom kako bi imali što jasniju sliku.

Za sada smo zadovoljni na odazivu ispitanika i na poslednjem pitanju koje se tiče njihovih preldoga dobili smo veliki broj pozitivnih komentara za nasu „akciju“ takođe ima i zamerki i po koji negativni komentar ali svakako nam je sve dobrodošlo jer smo baš to i želeli da bude potpuno ravnopravno i objektivno. – dodaje Julija.

Besplatne muzičke radionice, okrugli stolovi, izložbe fotografija, tribine i još mnogo drugih aktivnosti potiču upravo iz ovog mladog, perspektivnog, a pre svega motivisanog i naoružanog voljom i željom da grad Niš i njegovi mladi budu deo kulture i njenog razvoja.

Koraci nakon završetka istraživanja jesu ti da ćemo se po završetku analize podataka pojaviti u javnost i prezentovati rezultate što celokupnoj populaciji Niša što samom gradu, i svim pojedincima i institucijama koje se direktno ili indirektno bave ovom temom kako bi svima nama poslužilo za dalji rad i neko menjanje stanja stvari za dobrobit mladih, grada i svih generalno. – za kraj poručuje Julija.

Takođe pročitajte

Izložba Boška Petrovića od 11.jula u niškoj Galeriji savremene likovne umetnosti

U Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu 11.jula u 20 sati biće  otvorena izložba Boško …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.