Foto: Warp studio

Srpski dizajneri i modna kuća Dior oživeli kreacije Angeline Aćimović

Početak rada Fondacije „Angelina“, kao i 16 haljina najpoznatijih domaćih modnih dizajnera rađenih po skicama Angeline Aćimović, tragično nastradale devojčice 3. maja 2023. u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, predstavljeno je sinoć na svečanom događaju u Sava Centru.

Izrađene haljine deo su inicijative Fondacije koju je osnovala porodica Aćimović, sa ciljem očuvanja sećanja na njihovu ćerku Angelinu, ali i sve žrtve nastradale u Ribnikaru, Duboni i Malom Orašju.

Foto: Warp Studio

Ovim povodom na svečanosti su prikazane i dve haljine prestižne francuske modne kuće Kristijan Dior, specijalno kreirane za ovu priliku. Podršku porodici pružili su i modni dizajneri: Igor Todorović, Dragana Ognjenović, Bata Spasojević, Stefan Đoković, Aleksandar Zabunović, Iva Bataković, Svetlana Jaćović, Marija Tarlać, Ivana Davidović, Ines Janković, Sofija Milošević, Mina Krstić, Katarina Jovanović, Jelena Filipović, Sanja Perić i Melina Džinović (Hamel).

„Iako je naša tuga neizreciva, sinoć smo uspeli svi zajedno da prizovemo svetlost koju je Angelina, kao i svi njeni drugari, donela u naše živote. Njen osmeh, radost i neizmerna ljubav nastaviće da nas inspirišu i podsećaju na lepotu koju je pružala svuda gde je kročila. Ispunjeni smo što će izložene haljine ostati trajni simbol njenog neizmernog talenta i posebnog umetničkog senzibiliteta i duboko zahvalni svim ljudima koji su nam pomogli i koji nam stalno pružaju ruku podrške“, izjavio je Anđelko Aćimović, Angelinin otac.

Na događaju je bio prisutan veliki broj zvanica, među kojima su bili i Angelinini drugari iz razreda i škole, porodice žrtava, kao i nastavnica istorije, Tatjana Stevanović, ranjena u tragediji u Ribnikaru.

This slideshow requires JavaScript.

Haljine će od danas biti izložene u poslovnom delu u šoping zoni Sava Centra (ulaz Sava Centar Business), a svi koji budu želeli da podrže misiju fondacije, imaju mogućnost da ih kupe. Cena pojedinačne haljine je 800 evra, a sva sredstva biće usmerena u dalje aktivnosti fondacije.

Fondacija „Angelina“ usmeriće svoj budući rad na čuvanje uspomena na žrtve i nastojati da utiče na sprečavanje destruktivnih pojava u društvu, negovanjem vrednosti porodice, zajedništva i vaspitanja.  Njen rad biće zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona.

Glavni pokrovitelj događaja kojim je obeležen početak rada Fondacije „Angelina“ je Fondacija za srpski narod i državu, dok se među ostalim prijateljima koji su pružili izuzetan doprinos realizaciji ove inicijative nalaze i Sava Centar i Coca-Cola HBC Srbija.

 

 

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.