Spektakl na Siciliji – Srpska modna scena na “Fashion Week”-u

Srpska modna reprezentacija koju čini 10 modnih dizajnera, u organizaciji “Serbia Fashion Week”-a na spektakularan način predstavila je domaću modu na sicilijanskom “Fashion Week”-u.

Bata Spasojević, Suzana Perić, Ivana Nikolić Stanković, Milica Opačić, Nataša Bodirožić, Jovana Petković, Lepa Couture, Spess Line i Kristina Marović svoje nove kolekcije prikazali su 29. avgusta u Taormini, u bajkovitom ambijentu porodičnog zdanja Korleonovih iz kultnog filmskog ostvarenja „Kum“. Ovo je bila prva prilika, posle gotovo dve godine, da su srpski modni dizajneri svoje kreacije mogli da prikažu uživo, na jednom velikom modnom događaju.

Srbija je jedina zemlja kojoj je u potpunosti bio posvećen ceo jedan dan sicilijanske nedelje mode, a publika je kreacije naših dizajnera dočekala sa oduševljenjem i aplauzima. Predsednici „Serbia Fashion Week“-a Svetlani Horvat, organizatori sicilijanske nedelje mode uručili su specijalno priznanje u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju i zalaganja u oblasti mode. Interesantno je da je ovo priznanje izrađeno na vulkanskom kamenu koji potiče od Etne, aktivnog vulkana na istočnoj obali Sicilije.

This slideshow requires JavaScript.

„Ponosna sam na naše dizajnere i način na koji smo predstavili srpsku modu na Siciliji, a organizatorima dugujem zahvalnost na vrednom i originalnom priznanju koje su mi uručili. Bilo je zadovoljstvo uživo osetiti fantastične reakcije publike koja je s oduševljenjem pozdravila srpsku modu. Pandemija nas je možda u jednom periodu malo usporila, ali nastavljamo sa realizacijom svih naših ideja i projekata, kako na internacionalnom tako i na nacionalnom nivou. Biće uskoro još mnogo lepih i izuzetno kreativnih izenađenja“ – rekla je predsednica SFW Svetlana Horvat dodajući da su se ona i njen po povratku sa Sicilije posvetili intenzivnim pripremama za predstojeći Serbia Fashion Week, jedinu licenciranu nedelju mode u Srbiji, koja će se od 25. do 29 septembra održati u ovogodišnjoj evropskoj prestonici kulture – Novom Sadu.

 

Takođe pročitajte

Andrija Milošević novi umetnički direktor Filmskih susreta

Na prvoj sednici novog Saveta 59. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma Filmski susreti Niš za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.