Slavko Štimac i Sergej Trifunović u Cineplexxu u Nišu

Ekipa filma „Ime: Dobrica, prezime: nepoznato“ pozdravila je sinoć publiku u prepunoj sali bioskopa Cineplexx Niš u STOP SHOP ritejl parku.

slavko-stimac-i-sergej-trifunovicGlumci Slavko Štimac i Sergej Trifunović, reditelj filma Srđa Penezić i producent Vesna Golubović Štimac ispraćeni su ovacijama i tako su uveličali prvi radni dan bioskopa u Nišu.

Dobricu život nikada nije mazio. Još kao beba je napušten od roditelja i prvih dvadeset i osam godina svog života provodi u sirotištu ili u zatvoru. Ipak, on bira da u ljudima vidi samo dobro. Svako ko sa njim dođe u kontakt oseća da je u pitanju čovek kakvog nikad nije sreo, i kakvog zaista vredi sresti. Zaljubljuje se u osobu sa dna životne lestvice, čije prostituisanje shvata kao izraz iskrene simpatije, narkomanku, koja čak i dete zloupotrebljava da izvuče pare od njega. To dete, u još uvek neiskvarenom osećanju pravde, pokušava da otvori oči našem junaku i umesto ljutnje, Dobrica se raduje kao da je sve u redu. Nepoverenje prerasta u poverenje, podozrivost u veru, beznađe u nadu. Kako vreme protiče, snaga ljubavi i njegova sposobnost da čini ljude boljima transformišu svet oko njega i prave ga ne onakvim kakav jeste, nego kakav bi trebao da bude…

Takođe pročitajte

VEČERAS u Salonu 77 – „Mikrokosmos“ Teodore Vojinović

U utorak 14. maja u 19 sati, u Salonu 77 biće otvorena izložba skulptura i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.