subota , 1 oktobra 2022

Simpozijum o problemima u trudnoći u Leskovcu

„Novi organizacioni dijagnostički i terapeutski izazovi u ginekologiji i akušerstvu Srbije“ sa posebnim osvrtom na povišeni krvni pritisak u trudnoći i primeni laparoskopskih metoda bile su teme simpozijuma u Leskovcu u čijem su radu učestvovali oko 400 ginekologa iz cele Srbije.

Organizatori simpozijuma bili su Ginekološka sekcija Srpskog lekarskog društva i Opšta bolnica Leskovac a otvorio ga je  gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

“Verujem da prisustvo ovolikog broja eminentnih stručnjaka govori o reputaciji koju leskovački lekari imaju među kolegama. Leskovac je grad koji ima čime da se pohvali u mnogim granama medicine. Naša Opšta bolnica se ističe u svim oblastima medicine i dokaz za to je i visoko priznanje koje je na Forumu dostignuća Instituta direktora u Londonu, uručeno Opštoj bolnici Leskovac i direktoru Nebojši Dimitrijeviću. Takva priznanja su i podstrek da naši lekari nastave sa permanentim usavršavanjem, čemu će i ovaj simozijum, siguran sam, dati dragoceni doprinos – rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

U ime organizatora kolegama iz čitave Srbije dobrodošlicu je poželela dr Slađana Stojanović, načelnica Odeljenja ginekologije i akušerstva Opšte bolnice Leskovac je istakla da je i pored činjenice da se istovremeno organizuje nekoliko sličnih skupova u Srbije, na ovom simpozijumu okupio impozantan broj stručnjaka iz ove oblasti.

Dr Aleksandar Ćurković, sekretar Ginekološke skekcije SLD je pozdravio prisutne i istakao veliki kvalitet radova i tema koje će biti obrađene.

Potpredsednik Ginekološke sekcije Srpskog lekarskog društva dr Dragan Krstić, na skupu u svojstvu dvostrukog domaćina i kao lekar Opšte bolnie Leskovac, je u izjavi novinarima istakao da će kroz njegovu temu posebno biti obrađen uticaj NATO bombardovanja na povećanje broja obolelih od karcinoma u Srbije posle 1999. godine što, prema njegovim rečima, potkrepljeno i konkretnim i zvaničnim podacima.

 

Takođe pročitajte

Kako izgleda preoperativna priprema trudnica za porođaj?

Činjenica je da priprema trudnica za porođaj počinje i pre no što žena zatrudni. Barem …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.