SANA BEAUTY – prirodna kozmetika je moje putovanje

„Brinući se o lepoti, treba početi od srca i duše. U suprotnom nikakva kozmetika ne pomaže.“ – Koko Šanel. Iskreno verujem u reči ove žene koja je svetu podarila ženstvenost i eleganciju kao neprolazne lekcije.

Lepota nikad nije bila toliko dostupna kao danas, i toliko ultimativna. Koliko želimo daleko da odemo u tome naš je lični izbor, ili bi barem trebalo da bude. Lepota, srce, duše, to su reči koje me inspirišu jer ulazim u godine kada mi je stalo da što duže zadržim ne mladost, nego svežinu.

Lepo lica, ispunjeno srce i čista duša, čini se nedostižnim? Ne. Samo se treba pokrenuti. Skinuti sve maske, odbaciti sve ono što vas guši i krenuti u avanturu. Ovo vam piše neko ko se usudio da sve to uradi. Da bude sam sebi “plastični hirurg” bez kapi krvi i anestezije.

Ne mogu sa 48 godina napisati “čitav život” ali već 26 godina bavim se pisanjem, jednostavno, novinar sam. Kreativan posao, svaki dan nešto stvarate ali trebalo mi je nešto opipljivije, nešto što ću držati u rukama. Nešto što pored angažovanja mozga zahteva i malo znoja.

Naravno, nije baš bilo tako jednostavno, kao da sam se probudila jednog jutra i odlučila “sada ću se baviti prirodnom kozmetikom”. I to je to! Ne, tinjalo je to u meni, tražilo je da negde izađe ta moja manuelna strana kreativnosti. Živim u raju, negde između Suve planine i Niške Banje a Seličevica mi je preko puta, okružena sam prirodom i životinjama, sa nogama i krilima, pa ne možete da ostanete imuni na sva ta čudesa.

Posao novinara odveo me je u Tamnjanicu gde sam upoznala ljude koji su napravili “srpsku Provansu” tako da su mi sada njihova etarska ulja i hidrolati od organski gajenih biljaka neizostavni sastojci. Moja draga Marina Petković, “šaptačica pčelama”, bila mi je velika podrška kada sam učila da pravim sapune, njene lekcije su pravo blago jer ima neverovatnu sposobnost deljenja znanja. Mislila sam da će sapuni biti moj početak i kraj, da je to sasvim dovoljno da zadovolji moju potrebu da stvaram. Ali, stvari su izmakle kontroli, tako da su sapuni moja prva, ali ne i jedina ljubav.

Prirodna kozmetika nije moj hobi ali nije ni izvor zarade, to je moje putovanje. Moj “cimer” na tom putovanju je mala Mary, moja ćerka koja jedan od najboljih pozvalaca prirodne kozmetike za koje znam a o tome koliko je njoj pomogla biće tema sledećom prilikom…

Sana Beauty, ako bi se ovo ikako moglo prevesti bilo bi “zdrava lepota”, jer je to nešto čemu svi težimo, da budemo zdravi, srećni a samim tim i lepi. Da usudimo da se pogledamo u ogledalo i da volimo sebe uprkos nedostacima koje više ili manje uspešno skrivamo iza raznih “filtera”.

Volela bih da ovo što vam nudim prihvatite kao dar, kao suvenir sa mog putovanja koje traje…

Daliborka Alihodžić

Takođe pročitajte

Zašto je Katarina Nešić „dijamant od žene“?

Praksa je da se o moćnim i uspešnim ženama piše 8.marta kao da ne postoje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.