ilustracija

Prvi put sa ambasadorima na predavanje

Ambasadorka  Slovačke Dagmar Repčekova ali i njene kolege diplomate Perti Ikonen (Finska), Kemal Bozai (Turska), Narinder Čohar (Indija) i Leo Das, ambasador Belgije upoznali su studente Ekonomskog fakulteta u Nišu sa ekonomijom i kulturom zemalja iz kojih dolaze.

Do kraja maja predstoji im druženje sa ambasadorima  Kipra i Ukrajine. Prema rečima dekana Jadranke Đurović Todorovića ova predavanja će se nastaviti od oktobra jer su se pokazala kao odličan model da studenti iz prve ruke saznaju barem osnovne stvari o specifičnostima ekonomija odakle dolaze ambasadori ali i diplomatiji.

predavanje ekonomski fakultet slovackaKako je Slovačka od „evropskog miša“ postala „evropski džin“, šta se desilo sa Nokiom, hoće li se srediti javne finansije u Evropskoj Uniji, …sve su to pitanja na koja su odgovarali ugledni predavači.

ekonomski fakultete ambasadorka slovacke„Retko ko je od studenata bio u prilici ne samo da upozna ambasadora nego i da ga pita šta ga zanima. S druge strane, ambasadori se rado odazivaju, nemaju nikakve posebne uslove niti traže da im se unapred dostave pitanja. Trude se da studentima približe sve što mogu reći o svojim zemljama. S druge strane, prijatno smo iznenađeni veštinom komunikacije koju pokazuju naši studenti. Pitanja su im veoma sadržajne i konkretna, hvali se dekanica i ističe da su sva predavanja na engleskom jeziku, kaže dekanica.

Takođe pročitajte

Vlasina Fest od 7. do 9.jula – podrška i od Ministarstva turizma

Turistička organizacija opštine Vlasotince dobila je od Ministarstva turizma i omladine 500.000 dinara za projekat …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.