sreda , 27 januara 2021
ilustracija

Prvi put sa ambasadorima na predavanje

Ambasadorka  Slovačke Dagmar Repčekova ali i njene kolege diplomate Perti Ikonen (Finska), Kemal Bozai (Turska), Narinder Čohar (Indija) i Leo Das, ambasador Belgije upoznali su studente Ekonomskog fakulteta u Nišu sa ekonomijom i kulturom zemalja iz kojih dolaze.

Do kraja maja predstoji im druženje sa ambasadorima  Kipra i Ukrajine. Prema rečima dekana Jadranke Đurović Todorovića ova predavanja će se nastaviti od oktobra jer su se pokazala kao odličan model da studenti iz prve ruke saznaju barem osnovne stvari o specifičnostima ekonomija odakle dolaze ambasadori ali i diplomatiji.

predavanje ekonomski fakultet slovackaKako je Slovačka od “evropskog miša” postala “evropski džin”, šta se desilo sa Nokiom, hoće li se srediti javne finansije u Evropskoj Uniji, …sve su to pitanja na koja su odgovarali ugledni predavači.

ekonomski fakultete ambasadorka slovacke“Retko ko je od studenata bio u prilici ne samo da upozna ambasadora nego i da ga pita šta ga zanima. S druge strane, ambasadori se rado odazivaju, nemaju nikakve posebne uslove niti traže da im se unapred dostave pitanja. Trude se da studentima približe sve što mogu reći o svojim zemljama. S druge strane, prijatno smo iznenađeni veštinom komunikacije koju pokazuju naši studenti. Pitanja su im veoma sadržajne i konkretna, hvali se dekanica i ističe da su sva predavanja na engleskom jeziku, kaže dekanica.

Takođe pročitajte

Udruženje PraviLaw iz Niša pomaže građanima

Udruženje PraviLaw iz Niša osmislilo je mehanizam podrške građanima koji je usmeren na poboljšanje transparentnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.