petak , 27 januara 2023

Prvi internacionalni festival orijentalnog plesa

Prvi internacionalni festival orijentalnog plesa “RAKS Niš” održaće se 28-29. jula u Nišu i okupiće brojne ljubitelje orijentalnog plesa i muzike iz zemlje i inostranstva. Niš će biti domaćin jedinstvenog događaja na kome će nastupiti poznata imena u svetu orijentalnog plesa iz Srbije, Nemačke, Reunion Island-a, Argentine, Španije, Italije, Južne Afrike i Rusije. Plesačice, plesači i svi ljubitelji orijentalnih – trbušnih plesova, tribal, fantazi,boolywood i folklornih igara uživaće u bogatom programu punom muzike, zanimljivih kostima, edukativnih radionica, takmičenja i sigurno dobre zabave.

Gala veče održaće se 28. jula sa početkom u 21h na Letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi. Javni – otvoreni nastupi i predstavljanje različitih stilova orijentalnih plesova biće organizovane tokom festivalskih dana u tvrđavi i otvorene su za sve zainteresovane, dok je za radionice potrebna prethodna prijava na sajtu festivala.

Marina Ajsa Samia Rehbein, organizatorka festivala, inače svetski poznata plesačica i organizatorka sličnih festivala u Nemačkoj i Južnoj Africi, biće jedna od učesnica u programu, među kojima će se naći i poznata svetska imena koja će takođe održati i edukativne radionice. Među kvalitetnim inostranim instruktorima i izvođačima se izdvajaju Pili Rubi iz Argentine, Artemis iz Nemačke, Danisa de Paul iz Španije, Grazia Manetti iz Italije, Latifa Saadi i Benjamin sa Reuniona, dalekog ostrva u Indijskom okeanu i mnogi drugi.

Organizatori vas pozivaju da uzmete učešće u vikendu plesa i muzike, kao učesnici – plesači, gledaoci ili pak volonteri. Svakako ćete uživati u nastupima lokalnih i internacionalnih zvezda.

Organizaciju festivala pokrenuo je RAKS tim, na čelu sa MarinomRehbein (Srbija/Nemačka), a njegovu realizaciju podržali su Turistička organizacija Niša, agencija Med Career Germany, udruženje Avanturistička mreža iz Niša i brojni pojedinci i volonteri.

Sveinformacije u vezi prijava, programa, otvorene bine i radionica dostupne su na internet stranici festivala–www.raks-nis.com

Novosti o festivalu pratite i na facebook stranicihttps://www.facebook.com/RAKS-NIS-International-Oriental-Dance-Festival-NisSerbia-150257022308120/

Takođe pročitajte

200 hiljada EUR za kreativnost u turizmu

Evropska unija će dodeliti bespovratna sredstva za kreativne i inovativne ideje u oblasti turizma i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.