nedelja , 27 novembra 2022

Prva epizoda Future Generations podcast-a – Nedostatak prirode i beton u gradovima

Kako rešiti problem nedostatka prirode i viška betona u gradskim sredinama? Ovo pitanje bilo je tema prve epizode Future Generations Podcast-a, čiji autori istražuju da li je moguće uživati u vibracijama grada i čarima urbanog života, istovremeno negujući svoj mir i održavajući vezu sa prirodom.

Kako kaže jedna od članica udruženja ovog podkasta, Milena Banić, putem ove platforme će predstavljati načine na koje možemo živeti ekološki, uz ubrzani gradski puls.

“U prvoj epizodi pričamo kako da nadomestimo nedostatak prirode i višak betona u gradskim sredinama kroz eco street art. Pričamo o muralima crtanim pametnim bojama koje prečišćavaju vazduh i koje mogu da učine da bolje dišemo u gradu. Predstavljamo prvi mural sa pametnim bojama koji postoji u Beogradu. U epizodi učestvuju Srđan Tunić, istoričar umetnosti, kustos i menadžet u kulturi, Dejan Ivanović Wuper, street art umetnik i Marko Žulum slikar i muralista”, kaže Banićeva koja je autorka i producentkinja podkasta.

U narednim epizodama razgovaraće o urbanom biodiverzitetu, upravljanju otpadom i drugim važnim temama za održivi život u gradu.

Podkast je dostupan na sajtu podcast.rs. kao i na drugim podkast platformama, Google podcast, Apple podcast, Spotify, Stitcher.

Za sada je planirano da se epizode objavljuju jednom mesečno, kaže Banićeva.

Redovno će obaveštavati slušaoce i pratioce o novim epizodama na našim socijalnim mrežama, Fejsbuku i Instagramu, ali takođe pozivaju slušaoce i pratioce da im, kada poslušaju prvu epizodu, pošalju svoje utiske, kao i teme o kojima bi voleli da slušaju u narednim epizodama.

Autorka podkasta planira da dodatno radi na njegovoj održivosti i promociji, proširi tim i postigne da epizode izlaze svake druge nedelje.

Podrška Future Generations podkastu je moguća putem Patreona na ovom linku.

Ovu i ostale aktivističke priče možete pronaći na sajtu promeni.rs.

Media & reform centar Niš

Takođe pročitajte

Kada je pravo vreme za mobilni zubni aparat?

U današnje vreme malo je onih koji se mogu pohvaliti da nemaju potrebu za bilo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.