sreda , 22 marta 2023

Pruži korak u Nišu!

Prezentacija akcije i kampanje „Pruži korak!” biće održana 19. jula (petak) od 16h do 17h u centru Think Innovative u Nišu na adresi Bulevar Svetog Cara Konstantina 80 – 86.

Naša ideja je da poslovnom sektoru koji je filantropski osvešćen i poklanja pažnju CSR projektima, predstavimo plan kampanje koja će doprineti višestrukim efektima na društvenu zajednicu. Naime, 2017. godine moj najbolji prijatelj Bogdan Stevanović i ja pešačili smo 260 kilometara od Beograda do Niša za pomoć izgradnji novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Tada smo „prodavali” svoje korake putem SMS-a, gde se slanjem poruke doniralo 100 dinara na račun NURDOR-a i simbolično kupovao po jedan naš korak. Na kraju akcije uspeli smo da sakupimo nešto više od 3.000.000 dinara i da značajno senzibilišemo javnost na priču o potrebnoj podršci deci koja se leče od raka i njihovim porodicama.

Ove godine pešačićemo istu rutu, samo u suprotnom smeru, od Niša do Beograda, ovaj put za podršku izgradnji nove roditeljske kuće u Beogradu. Takođe, akcija će biti mnogo većih razmera od prethodne. Trenutno smo u fazi razvoja aplikacije za mobilne telefone, putem koje će svi koji žele da se uključe u naše pešačenje (a ne mogu da izdvoje 8 dana da po 12 sati dnevno hodaju sa nama kroz Srbiju) moći to da urade, tako što će u svojim svakodnevnim aktivnostima prevozna sredstva zameniti upravo pešačenjem.

Dakle, ideja je da pokrenemo što veći broj ljudi kako bismo zajedno postigli mnogo – doprineli važnom društvenom cilju – izgradnji roditeljske kuće, smanjili upotrebu najvećih zagađivača životne sredine i kroz fizičku aktivnost radili na svom zdravlju i dobrim navikama. Iz svih ovih razloga, naš projekat je društveno odgovoran na mnogo načina i smatramo da ima veliki potencijal da utiče na značajan broj ljudi.

Pozivamo Vas da dođete u centar Think Innovative i čujete i vidite više informacija o ovom projektu, kao i da saznate na koji način možete da se uključite, koliko će biti važna upravo Vaša podrška i kakav efekat i „reach” će ona imati kroz ovu akciju.

Iz Nurdora takođe napominju da je celokupan rad programera na aplikaciji, kao i njihovo angažovanje na ovom projektu potpuno volonterski. Kako kažu to smatraju još jednim načinom da pokažu koliko je važno i koliko mnogo može da doprinese zajedničko zalaganje svih nas za opšte dobro.

 

Foto: Nurdor

 

Takođe pročitajte

Počinje obnova crkve u Gornjem Adrovcu u čijoj porti je sahranjen grof Rajevski

U narednim mesecima počinje obnova crkvu Svete Trojice u selu Gornji Adrovac kod Aleksinca, podignutu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.