Foto: PROTECTA

PROTECTA radionica – O razumevanju, uvažavanju i rušenju predsrasuda

U organizaciji PROTECTA-e 22. i 23. oktobra organizovane su dve radionice za učenike niških srednjih škola i maloletnih migranta koji borave u našoj zemlji bez roditeljske pratnje, a nalaze se u Zavodu za vaspitanje omladine u Nišu.

Radionice su održane u okviru projekta „Osnaženi – Ohrabreni – Ujedinjeni protiv predrasuda“ koji je podržan od strane Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i EU.

This slideshow requires JavaScript.

Cilj radionica je bio međusobno razumevanje i uvažavanje različitosti između mladih migranata i niških srednjoškolaca. Na radionicama su u interaktivnoj komunikaciji i kroz radioničarski rad jedni drugima približili odrastanje, školovanje, muzičku kulturu, kao i tradicionalne istrumente u našoj i zemljama odakle dolaze migranti. Radionice su osmislili, pripremili i vodili učenici niških srednjih škola i volonteri PROTECTA-e.

PROTECTA se zahvaljuje Zavodu za vaspitanje omladine u Nišu, čiji su korisnici i mladi migranti koji su bez roditeljske pratnje, na podršci i interesovanju za učestvovanje u projektu.

Takođe pročitajte

Izložba Boška Petrovića od 11.jula u niškoj Galeriji savremene likovne umetnosti

U Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu 11.jula u 20 sati biće  otvorena izložba Boško …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.