sreda , 29 juna 2022

Prohodni putevi na području opštine Vlasotince

Putevi na području vlasotinačke opštine su prohodni, ali na kolovozu ima ugaženog snega.

“Mašine su i prethodnih dana, dok je bilo slabijih snežnih padavina, raščišćavale puteve, što sada olakšava situaciju na terenu”- kaže nadzorni organ za zimsko održavanje puteva Miroslav Ranđelović. On dodaje da su na gradskim ulicama trenutno grejder i kamion sa solju i rizlom, da olakšaju kretanje do školskih i zdravstvenih ustanova.
Meštani Lipovice organizovali su se i traktorom sami očistili mahalske puteve. Mašine su interevnisale i u Donjem Garu i Ladovici gde je meštanima, koji imaju veći broj grla stoke, trebalo da stigne stočna hrana.
Blokiranih puteva za sada nema, što potvrđuju i ekipe Službe hitne medicinske pomoći koje za sada uspevaju da odgovore na sve pozive. Oni su tokom praznika imali povećan broj pacijenata, ali je broj ekipa bio dupliran i uspeli su da završe posao, kaže direktor Doma zdravlja Milena Stanković Mitrović.
Telefon Štaba za vanredne situacije 1985 dostupan je 24 sata i građani mogu da jave ukoliko ima problematičnih situacija. Odgovarajuća zimska oprema je neophodna, podsećaju u štabu.

Takođe pročitajte

Aktivan život od najranijeg uzrasta

Na poziv Ministarstva omladine i sporta, JPU „Pčelica” je, u okviru nacionalne manifestacije „Nedelja predškolskog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.