ponedeljak , 15 avgusta 2022

Počinje izgradnja nove kuće porodici sa desetoro dece iz Medveđe

Porodici iz sela Retkocer, opština Medveđa, koja živi u teškim uslovima i ima dvanaest članova, a od toga desetoro dece, za 10 dana počinje da se gradi nova kuća, kako je i obećano nakon što su ministar za rad, zapošljavalje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i autor emisije humanog karaktera „Kuća od srca” Žarko Lazić potpisali Memorandum o saradnji.

Tim povodom Đorđević je obišao ovu porodicu gde je istakao da je zadovoljan što će sve krenuti na vreme i dodao da veruje da će ova porodica vrlo brzo imati novu kuću što će im sigurno mnogo olakšati život u budućnosti.

„I u ovom teškom trenutku, kada se borimo protiv virusa COVID-19, vodimo računa o našim građanima i njihovim potrebama. Drago mi je što ćemo pomoći ovoj porodici, oni to zaslužuju. Ministarstvo će u narednom periodu, u saradnji sa humanitarnim projektom – serijalom „Kuća od srca”, pomoći i drugim socijalno ugroženim porodicama na teritoriji Republike Srbije i izgraditi im nove kuće. Cilj nam je da svim porodicama, koje žive u teškim uslovima, obezbedimo bolji život, a deci bezbrižno detinjstvo i šansu za lepšu budućnost, jer je prioritet Vlade Srbije stvaranje bolje demografske slike i porast nataliteta”, istakao je Đorđević.

Takođe pročitajte

Promocija knjige Tatjane Milanović u LKC-u

Leskovački kulturni centar (LKC) 11.avgusta od 19 časova  organizuje promociju knjige ,,ŠTALAG III B,, autora …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.