nedelja , 28 novembra 2021

Počela ugradnja LED rasvete u vlasotinačkoj opštini

Na teritoriji opštine Vlasotince počelo je postavljanje LED rasvete, po ugovoru o javno – privatnom partnertstvu za vršenje usluga rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja javnog osvetljenja.

Prve nove sijalice postavljene su u Batulovcu, zatim u Gložanu, a dnevno se u proseku zameni oko 100 sijalica. Prema rečima izvođača radova, očekuje se da početkom jeseni budu zamenjene sijalice na celoj teritoriji opštine Vlasotince.
Nakon završetka tog posla, radiće se projekat izvedenog stanja i sagledaće se da li su i gde potrebne dodatne sijalice. Cilj ugradnje led rasvete je da se poboljša osvetljenje, ujednači kvalitet, izbegnu svakodnevne intervencije i ostvare uštede u budžetu” – kaže predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.
Na ovaj način potrošnja će biti šest puta manja, opština ne ulaže, ulaže privatni partner koji iz uštede dobija 87,5%, a opština 12,5%. Onog trenutka kad se ugradi, celokupna oprema postaje vlasništvo opštine, po zakonu. Opština je, takođe, zaštićena bankarskim garancijama, rečeno je tada, a obaveza partnera je da u svakom trenutku bude u funkciji 98% sijalica.

Takođe pročitajte

Vlasotinački kuvar po naški

S vinjagu sam počela da pisujem ovoj kuvarče, sas slatko od grojze ću ga završim, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.