Pita od soje za Badnje veče

Badnji dan i Božić su nerazdvojni, ne samo zato što dolaze jedan posle drugog, već i zato što se dopunjavaju shvatanjima i običajima koje narod vezuje za njih.

Badnji dan je poslednji dan Božićnog posta i predstavlja praznik posvećen porodici i okupljanju, a za trpezom se po tradiciji mogu naći posna jela. Za vas imamo recept ukusne pite sa sojom, koja je naravno posna i savršena baš za ovaj dan.
Potrebno vam je: 200g ljuspice od soje, kore za pitu, glavica crnog luka, 2 krompira, vegeta, so, biber, peršun, ulje.
Priprema: 200 g ljuspice od soje popariti ključalom vodom i ostaviti da odstoji 10 minuta. Za to vreme propržiti 1 glavicu crnog luka i 2 rendana krompira, zatim dodati soju, izjednačiti masu i dodati vegetu, so, biber i peršun po želji. Uzeti 1/2 kg tanjih kora i ređati i to 2 kore pa fil i tako redom ređati pitu, seći na kocke i preliti sa 250 ml piva i 150 ml ulja i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Pre pečenja po  po želji pospite susamom ili ćurekotom.

Takođe pročitajte

Zlatna Macola čeka pobednika

Treći međunarodni festival umetničkog horor filma i autorskih hevi metal bendova, održaće se od 5. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.