Otvorene prijave za Letnju školu preduzetništva na Ohridu

Ukoliko imate od 18 do 29 godina, dobru poslovnu ideju koju želite da realizujete, a živite u Srbiji, Albaniji ili Severnoj Makedoniji, prijavite se za učešće u Letnjoj školi preduzetništva.

Devetoro odabranih mladih iz tri zemlje boraviće na Ohridu od 5. do 10. juna i proći petodnevni program obuke za preduzetništvo, u okviru projekta Skok do uspeha.

Program će razvijati i izvoditi stručnjaci za obuku koji će pokriti glavne elemente preduzetništva: uvođenje, marketing, istraživanje tržišta, razvoj novog proizvoda/usluge, pravne aspekte itd. Tokom ovog programa učesnici će raditi na svojim poslovnim idejama i razvijati ih uz konkretne savete trenera. Na kraju programa, učesnici će unaprediti svoja znanja i veštine o preduzetništvu i izraditi kompletnu verziju biznis plana.

Dodela nagrada za tri najbolja biznis plana – jul 2022

Svaki od učesnika će imati tri nedelje nakon Letnje škole preduzetništva da završi svoju konačnu verziju biznis plana i preda je na evaluaciju. Komisija za ocenjivanje će oceniti svaki poslovni plan u skladu sa unapred definisanim kriterijumima. Najbolja tri poslovna plana biće nagrađena sa po 1.000 evra, finansijskom podrškom za registraciju i pokretanje novih preduzeća pobednika.

Kriterijumi za učešće:

  • Stanovnik/ca Severne Makedonije, Albanije ili Srbije
  • Starost od 18 do 29 godina
  • Odlično poznavanje engleskog jezika (usmeno i pismeno)
  • Osmišljena poslovna ideju, sa potencijalom implementacije u novi posao

Proces prijave i selekcije:

Svi prijavljeni treba da popune prijavni formular najkasnije do 12.05.2022.

Selekciona komisija će izabrati i pozvati po tri učesnika plus jednog na rezervnoj listi iz svake zemlje. Pozvani učesnici će potpisati izjavu kojom potvrđuju svoje učešće u projektu. Odabrani učesnici bi trebalo da budu u mogućnosti da putuju u Ohrid, Severna Makedonija i pohađaju petodnevnu Letnju školu preduzetništva. Prevoz do/od Ohrida će organizovati projektni tim i svi troškovi će biti pokriveni ili nadoknađeni. Smeštaj će biti na bazi punog pansiona u jednokrevetnoj sobi u hotelu u Ohridu.

Tokom procesa selekcije će se poštovati rodni balans, pri čemu će najmanje 50% odabranih učesnika biti ženskog pola. Takođe, snažno podstičemo osobe iz osetljivih grupa da se prijave.

Za sve dodatne informacije obratite se Draganu Miljkoviću na [email protected]

Projekat organizuju AGORA – Centar za promociju građanskih vrednosti iz Skoplja, Metropolitan inkubator iz Tirane i Deli prostor iz Niša u okviru projekta Skok do uspeha, podržanog od strane Fonda za zapadni Balkan i sufinansiranog od strane Evropske unije.

Ove tri organizacije sprovode projekat Skok do uspeha sa ciljem da podrže preduzetništvo mladih u tri zemlje Zapadnog Balkana, Severnoj Makedoniji, Albaniji i Srbiji. Tokom programa, devet mladih osoba (po tri iz svake zemlje) biće obučeno za preduzetništvo, mentorisano u izradi biznis plana i finansijski podržano za pokretanje novog biznisa.

Takođe pročitajte

Dan španske arhitekture u Nišu

Eu info point u Nišu, poziva vas na Dane španske arhitekture u Nišu koje 17. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.