Otvorena izložba povodom pet godina EU info kutka Niš u Voždovoj ulici

U prostorijama EU info kutka u Nišu zvanično je otvorena izložba povodom pet godina rada kutka u Voždovoj ulici. Simbolično, 9. maja kada se slavi Dan Evrope predstavljena je izložba koja obuhvata najvažnije događaje i aktivnosti od maja 2016. godine do danas.

Punih pet godina, EU info kutak Niš na dobro poznatoj adresi u centru grada aktivno radi sa građanima, pruža korisne informacije i realizuje mnogobrojne značajne aktivnosti na području južne i jugoistočne Srbije. Za pet godina rada EU info kutak je organizovao više od 220 događaja, samostalno ili partnerski sa drugim organizacijama i institucijama. „Dan Evrope je svake godine prilika za Delegaciju EU u Srbiji i EU info mrežu da raznovrsnim sadržajem zajedno promovišemo osnovne evropske vrednosti  i ono što je temelj saradnje Srbije i EU. Za EU info kutak u Nišu je ovaj dan posebno važan jer danas proslavljamo svoj peti rođendan. Sve vreme smo bili tu sa svojim sugrađanima, ali i sa lokalnim partnerima, institucijama i organizacijama sa kojima smo sproveli sve aktivnosti i uvek smo otvoreni da podelimo najvažnije informacije u vezi sa programima i fondovima EU, o procesu evropskih integracija i svemu onome što interesuje građane“ kaže Danijela Vučić, menadžerka EU info kutka.

Zainteresovani građani će izložbu moći da pogledaju u izlogu EU info kutka – Voždova broj 5. Postavka obuhvata fotografije sa radionica, tribina, edukativnih programa, studijskih putovanja, poseta EU ambasadora i zvaničnika, društvenih kampanja i drugih značajnih aktivnosti koje su organizovane u minulih pet godina.

U okviru obeležavanja petog rođendana i u sklopu proslave Dana Evrope, EU info kutak je pripremio i video koji predstavlja kratak pregled dosadašnjih aktivnosti.

Video za pet godina rada – LINK 

U okviru obeležavanja Dana Evrope i ove godine je pripremljen sadržajan program širom Srbije, koji realizuju Delegacija EU u Srbiji i EU info mreža.

EU karavan stiže u Niš u utorak, 11. maja. Tog dana, od 11 do 19 sati na trgu kralja Milana, posetioci će moći da krenu na virtuelno putovanje Evropom i „otvore vrata“ nekih od omiljenih evropskih gradova. Uživaće u šarenolikom sadržaju, interaktivnoj izložbi na kojoj će moći da pogledaju zanimljive video priče uz pomoć savremene tehnologije, a spremne su i mnogobrojne postavke. Dolazak EU karavana u Niš organizuju Delegacija EU u Srbiji i EU info kutak Niš, uz partnerstvo i izuzetnu podršku koju pruža Grad Niš.

Takođe pročitajte

Posle Meklaflina na niškoj Tvrđavi JANY McPHERSON nastupa na Nišvilu!

Zvezda u usponu latino džez muzike, kubanska pijanistkinja, pevačica i kompozitor Dženi Mekferson nastupiće sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.