Osnovci obeležili Svetski dan zaštite životne sredine

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, 5. jun,  EU info kutak Niš,  organizacija Zeleni ključ i JKP Mediana organizovali su ekološki čas ,,Povezani s prirodom’’ za mlađe osnovce na prostoru niške Tvrđave, u Gradskoj bašti.

Deca iz Osnovne škole Učitelj Tasa su kroz igru i na interaktivan način učila o biljnom i životinjskom svetu, o mestima poput Jelašničke klisure, Suve planine i jos dosta toga karakterističnom za Niš i okolinu.
„Globalna kampanja nosi naziv „Povezani sa prirodom“, i mi koristimo ovu zelenu oazu našeg grada da dečicu izmestimo iz njihovih škola i učionica kako bismo im pokazali šta to grad Niš i okolina imaju, koja su to zelena prirodna bogatstva koja oni mogu posetiti sa svojim roditeljima i na koji način mogu uticati na njihovo očuvanje. Radionice su posvećene biodiverzitetu okoline Niša, i deca će danas na zanimljiv način i kroz igru nešto više o tome saznati.“ – izjavila je Olivera Milošević jedan od ekologa iz organizacije Zeleni ključ.

Ove lekcije i radionice organizovaće se i u ostalim osnovnim školama, za decu od prvog do osmog razreda, danas je to na jedan zanimljiv način odrađeno u prirodi kako bi se što bolje deci približio i objasnio značaj očuvanja životne sredine.
„Imali smo priliku da prošle godine sarađujemo sa Zelenim ključem, osvešćivanjem dece o tome šta znači ustvari očuvanje životne sredine, kako sam čovek utiče uslove života na Zemlji. Deca su to prenela na svoje vršnjake što i jeste jedan od ciljeva. To je bilo zaista jedno divno iskustvo, gde su deca dosta toga mogla da nauče, o ozonskom omotaču i drugim zanimljivim stvarima, a sve to kroz zabavne aktivnosti. Vodeći se ovim pozitivnim iskustvom, mi smo pristali da ovaj dan proslavimo baš ovde i na ovaj način.“ – Milena Mladenović profesor razredne nastave u osnovnoj školi Učitelj Tasa.

Takođe pročitajte

Izložba Boška Petrovića od 11.jula u niškoj Galeriji savremene likovne umetnosti

U Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu 11.jula u 20 sati biće  otvorena izložba Boško …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.