selo traktor Foto Sasa Djordjevic

Opština posreduje u kupovini kuća na selu

Opština Vlasotince poziva građane koji imaju kuću na selu za prodaju, a koja ispunjava uslove konkursa Ministarstva za brigu o selu o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom , da mogu svoj kontakt da ostave u Odeljenju za urbanizam Opštinske uprave na broj telefona 877-236 ili na mejl adresu [email protected] kako bi se olakšalo uspostavljanje kontakta zainteresovanih kupaca sa potencijalnim prodavcima nekretnine.
„U opštinu često dolaze ljudi koji, kao kupci, ispunjavaju uslove za učešće na konkursu, ali koji ne mogu da nađu vlasnike kuća ili nemaju informacije o objektima koji su na prodaju. Cilj lokalne samouprave je da im obezbeđivanjem ovih informacija olakša put do pronalaska nekretnine. Ostalo je na njima da se dogovore i eventualno konkurišu za sredstva preko Ministarstva za brigu o selu – kaže predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović.
Kuća treba da bude na selu, ne u gradskim ili prigradskim naseljima, što u slučaju Vlasotinca znači da predmet prodaje ne bi mogla da bude nekretnina koja se nalazi u Manastirištu. Što se ostalih uslova tiče, oni se nalaze a sajtu Ministarstva za brigu o selu, u okviru Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.
U Odeljenju za urbanizam napominju da će kontakti koje potencijalni kupci i prodavci dobrovoljno ostave biti korišćeni isključivo u svrhu njihovog međusobnog povezivanja, radi učešća na pomenutom konkursu.

Takođe pročitajte

SEDAM milijarde dinara kroz programe zapošljavanja

Predstavnici Nacionalne službe zapošljavanja održali su u Vlasotincu promociju javnih poziva i konkursa ove službe, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.