Održana svečana Svetosavska akademija

U sali Narodnog pozorišta održana je svečana svetosavska akademija u organizaciji Poljoprivredne škole.

Sveti Sava je jedna od najznačajnijih ličnosti srpske istorije, a srpska pravoslavna crkva ga slavi kao sveca. Njagova ličnost je ostvarila veliki uticaj na srednjevekovno srpsko književno stvaralaštvo. Stoga se ovaj svetac smatra zaštitnikom svih škola i đaka.

Domaćin ove svečanosti, direktor Poljoprivredne škole Dalibor Jovanović, podsetio je prisutne na život i dela Svetog Save.

Usadio nam je ljubav prema slobodi i što je najvažnije usadio nam je brigu o prosvećenju naše omladine, o važnosti da ih od malih nogu učimo neprolaznim vrednostima, a to su vera, obrazovanje i poštovanje svoje nacije. Svaka nacija koja se brine o potomstvu ima budućnost. Naš mudri Sveti Sava je sve to vrlo dobro znao. Zato moli i dobija samostalnost naše svete crkve da bi sačuvao naš srpski rod od stranih kultura i nametanja“ – istakao je protonamesnik Vladan Ranđelović, starešina Sabornog hrama.

Moramo raditi više, ulagati što više u razvoj prosvetnih ustanova, koje su vaspitno-edukativne institucije u kojima naša deca uče o događajima i ličnostima koje su obeležile našu istoriju. Grad Leskovac nastoji da odvajanjem finansijskih sredstava iz budžeta obezbedi odlične uslove za rad đacima, koji su budućnost našeg Grada, naše države” – kazao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Svim prosvetnim radnicima i đacima gradonačelnik je čestitao školsku slavu i poželeo puno uspeha u radu i puno pozitivnih rezultata.

Gradonačelniku Leskovca, dr Goranu Cvetanoviću, uručena je Svetosavska povelja, a povelju su dobili i: Gimnazija Leskovac, Muzička škola „Stanislav Binički“, OŠ „Vožd Кarađorđe“, kao i učenici osnovnih i srednjih škola.

Takođe pročitajte

Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!

Zdravlje, inovacija i ukus spajaju se u najnovijem gastronomskom podvigu kompanije Walter. U vremenu kada …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.