Novo ruho osnovne škole “8.oktobar”

Osnovna škola „8.oktobar“ svečano je danas otvorena posle kompletne rekonstrukcije sva tri školska objekta, a sutra će u njoj početi nastava po planu i programu predviđenom za vreme pandemije.
“Za nešto manje od 300 dana uspeli smo da rekonstruišemo sva tri objekta, uz sve objektivne poteškoće koje su nas snašle. Emotivno i privatno sam veoma vezana za Vlasotince i drago mi je da mogu da se pohvalim da smo završili ovako veliki posao. Nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati na novim projektima – rekla je predstavnik Kancelarije za upravljane javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije dipl.građevinski inženjer Bojana Gažo.
Kancelarija je rekonstrukciju objekata finansirala sa 176,6 miliona dinara, a opština Vlasotince i donatori podržali su rekonsturkciju sa ukupno pet miliona dinara.
Državni sekretar Ministartva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kasalović rekao je da je trenutno aktuelno nekoliko programa pri ovom ministarstvu i da će u narednom periodu oko 200 škola biti renovirano i ili izgrađeno.
“Zajednički cilj svih nas je, a to je i politika Vlade Srbije, da stvorimo što bolje uslove za obrazovanje jer bez obrazovanja nema modernog društva, a nema ni napretka države- rekao je Kasalović.
Direktor škole Svetlana Kocić naglasila je da je podrška tokom rekonstrukcije dolazila sa svih strana.
“Naša deca i zaposleni sada imaju izvanredne uslove za rad i na nama je da svojim budućim rezultatima pokažemo koliko nam ova podrška znači – rekla je Kocić.
Rekonstrukcija ovog objškole „8.oktobar“ jedan je od 13 projekata koji je opština Vlasotince realizovala u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.
“Ovo je treći školski objekat u našem mestu koji je rekonstruisan doslovno od poda do plafona. Ulaganjem više od 350 miliona dinara u skoro sve školske objekte na teritoriji naše opštine prethodnih godina zaokružili smo proces stvaranja odličnih uslova za rad našoj deci – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.
Njegov zamenik Vladimir Kocić dodao je da će opština nastaviti da konkuriše za projekte kod pomenute kancelarije stvarajući bolje uslove za život.
Nadam se da će novi uslovi rada biti motiv i deci i zaposlenima da postižu što bolje rezultate – rekao je Kocić.
Skupu je prisustvovala i rukovodilac Školske uprave Marina Ilić. Prisutni su zatim obišli objekte škole. Svečanost je održana uz poštovanje protivepidemijskih mera. OŠ „8.oktobar“ ove godine u oktobru obeležava pola veka postojanja. Danas broji 749 učenika, a u njoj rade 82 zaposlena.

Takođe pročitajte

Kamen temeljac za proširenje Naučno tehnološkog parka (NTP) u Nišu

Novi objekat u Nišu biće izgrađen u severozapadnom delu kompleksa NTP Niš, između višenamenske lamele …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.