Novi ciklus književnih razgovora „Žene stvaraju – razgovori koji pokreću“

Književni razgovor „Žene stvaraju – priče koje pokreću“ održaće se u petak, 24. februara od 17h u prostorijama Kutka (Vožda Karađorđa 5 – Niš).

Razgovor će voditi saradnica EU info kutka, Milica Vučković, pesnikinja i filološkinja književnosti. Gošća razgovora je Vitomirka Trebovac sa kojom će prisutni razgovarati o poeziji, stvaralaštvu, inspiraciji, malom i velikom svetu, o nama, slabostima i snazi žene, biciklima i danima punog meseca.

Vitomirka Trebovac (Novi Sad,1980.) je novosadska i regionalna savremena pesnikinja autentičnog i prepoznatljivog pesničkog izraza. U rutini svakodnevice, na svom biciklu, na svom radnom mestu u „Bulevar books-u“, kroz neprekidna fizička i duhovna lutanja, Vitomirka pronalazi one emocije zajedničke svima nama, tihu ali postojanu ljudskost, prigušena ali duboka osećanja. Kod Vitomirke, mali svet postaje veliki, a jedan od načina da ga istražimo jeste poezija, jer „u pesmi je sve organsko“. Drugi način je posmatranje: „nekad samo sedim i gledam svet i to je isto kao i da čitaš“.

Vitomirka Trebovac je završila Filozofski fakultet u Novom Sadu. Do sada je objavila 4 knjige poezije:

„Plavo u boji“ (Škart, Beograd, 2011)

„Sve drveće, sva deca i svi bicikli u meni“ (LOM, Beograd, 2017)

“Dani punog meseca” (LOM, Beograd, 2020)

“Dovoljno je malo sunca” (LOM, Beograd, 2023)

Ideja ciklusa je da zajedno sa istaknutim književnicima i stvaraocima govorimo o stvaralaštvu i poetici, ali i o položaju žene I ženskom identitetu u našem društvu.

Svi koji žele da prisustvuju, potrebno je da popune prijavni formular: https://euinfo.civicatalyst.org/zene_stvaraju_vitomirka

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.