Foto: NLB Komercijalna banka

NLB Organic konkurs – Fond od 2.500.000 dinara za održive poljoprivredne projekte

Još nešto manje od mesec dana ostalo je do zatvaranja dvanaestog po redu Organic konkursa, u okviru kog će NLB Komercijalna banka najbolje projekte proizvodnje, prerade, ali i prodaje organske hrane i proizvoda nagraditi u ukupnom iznosu od dva i po miliona dinara.

Pored glavne nagrade u iznosu od milion dinara za najbolji projekat organske proizvodnje ili prerade, NLB Komercijalna banka dodeliće i tri specijalna priznanja. Ove godine će po prvi put sa po 500.000 dinara nagraditi najbolji projekat organske proizvodnje u kategoriji žena, kao i mladih do 40 godina starosti. Istim iznosom stimulisaće i uslužni, odnosno ugostiteljski objekat, koji u svojoj ponudi ima najmanje jedan proizvod organskog porekla iz Srbije, za koji je potrebno dostaviti sertifikat o poreklu.

Foto: NLB Komercijalna banka

Uz njih, pravo učešća imaju svi poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom, koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

Prijave se mogu dostaviti najkasnije do 2. maja elektronskim putem na [email protected] sa naznakom „Prijava za 12. Organic konkurs”. Više informacija dostupno je na sajtu NLB Komercijalne banke: https://www.nlbkb.rs/poljoprivreda/nlb-organic-konkurs.

Dvanaestim po redu Organicom, NLB Komercijalna banka nastavlja da nagrađuje one koji se poljoprivredom bave na teži, ali održiv način, čuvajući resurse i zemlju za buduće generacije i ujedno čuvajući zdravlje svojih korisnika.

U prethodnih 11 godina na Organic konkursu učestvovalo je 646 projekata iz cele zemlje, od kojih su nagrađene 42 održive ideje sa najvećim potencijalom da doprinesu zdravijoj i održivijoj budućnosti za nas i generacije koje dolaze.

Takođe pročitajte

U Grčku sada možete otputovati avionom i autom, ali i liftom

Voleli biste da saznate više o Staroj Grčkoj, ali niste ljubitelj gabaritnih i suvoparnih istorijskih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.