Nišlijka Jadranka Tasić na najstarijem maratonu u Atini

Na nedavno održanom najstarijijem i najautentičnijem maratonu na svetu „Athens authentic marathon“ na kojem je učestvovalo preko 10.000 maratonaca iz celog sveta, u ukupnom plasmanu od 1639 takmičara, među 277 žena, zahvaljujući podršci i pomoći Gradske opštine Medijana, našla se Nišlijka Jadranka Tasić.

U njenoj kategoriji bila je 51. i jedina je žena od 10-ak trkača iz Srbije.

This slideshow requires JavaScript.

Trčalo se istorijskom trasom od 42,2 km od čuvenog maratonskog polja, gde je 490. godine pre nove ere održana čuvena bitka između Atinjana i Persijanaca, do centra Atine, odnosno do stadiona Panathenaik, gde su 1896. održane prve moderne Olimpijske igre. Prema legendi, tu trasu, prvi put je pretrčao glasnik Filipides, posle bitke Grka i Persijanaca na Maratonu. Trčao je od Maratonskog polja do Atine, da bi javio lepu vest da su pobedili Grci. Nažalost, posle pretrčane trase je i umro.

Iako je obično limit na svim maratonskim trkama sati 6, limit za završetak ovog Maratona, bio je 7 sati, jer je trasa jako teška. Teren od 42 km čine uzbrdice. Jadranka je Atinski maraton pretrčala za 04:52:36, što je njen lični rekord na maratonima tog ranga.

Izvor: Gradska opština Medijana

Foto: Gradska opština Medijana

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.