Niš na mapi svetske oftalmologije

Međunarodni simpozijum pod nazivom Svetska oftalmologija u Nišu, čiji je organizator i domaćin Klinika Maja, održaće se 11. novembra. Prema rečima organizatora, simpozijum će okupiti više od 300 stručnjaka iz zemlje i regiona, ali i sa svetske oftalmološke scene, koji će prezentovati neka od najvećih dostignuća iz ove oblasti.

maja-zivkovic-oftamolog„Vodeći stručnjaci govoriće o transplantaciji retinalnih ćelija, što je najveće dostignuće u oftalmologiji, a o tome će prvi put biti reči upravo na našem simpozijumu. Govoriće se i o najvećim dostignućima kada je reč o nastanku bolesti oka, kaže oftalmolog dr Maja Živković, domaćin i jedan od predavača na simpozijumu.

„Iz bogatog naučnog programa izdvojili bismo predavanje dr Joanisa Palikarisa (Ioannis Pallikaris), čoveka koji se smatra ocem laserske hirurgije, odnosno tvorcem metode pomoću koje se za samo par minuta možemo osloboditi naočara i sočiva. Velika nam je čast što ćemo čuti i predavanja dva profesora sa Univerziteta Kolumbija u Njujorku“, kaže oftalmolog klinike Maja dr Aleksandra Hristov.klinika-maja-nis

Tokom simpozijuma na kome će Klinika Maja okupiti elitu svetske oftalmologije biće prezentovane brojne inovacije u dijagnostici i prevenciji raznih očnih oboljenja. Svoja dostignuća izlagaće i profesori sa istaknutih univerziteta iz Turske i Grčke.

klinika-maja-operacija-okaProfesionalizam tima očnih hirurga sa preko 20 godina iskustva jasno postavlja Kliniku Maja za lidera u lečenju očnih bolesti ne samo u Srbiji nego i u regionu. To je za nas zvanična potvrda kvaliteta i rada“, rekao je medicinski direktor klinike dr Jovica Mršić.

 „Najsavremenije priče i svetski trendovi stići će u Srbiju, a Niš će tog dana biti prestonica oftalmologije“, najavila je načelnica klinike prim. dr Nevena Micić.

Takođe pročitajte

Posle Meklaflina na niškoj Tvrđavi JANY McPHERSON nastupa na Nišvilu!

Zvezda u usponu latino džez muzike, kubanska pijanistkinja, pevačica i kompozitor Dženi Mekferson nastupiće sa …

6 komentari

  1. Svaka cast na poduhvatu. To je velika stvar za celu nasu zemlju. Sve pohvale za ceo tim klinike. Najbolji ste!

  2. Prošle nedelje sam bio prvi put u Klinici “Maja” na pregledu i prezadovoljan sam. Lekari su profesionalni, posvećeni pacijentima, sve u svemu vrlo pozitivno iskustvo za mene. Puno pozdrava za čitavo osoblje Klinike, a posebno za Profesorku Zlatanović. Svaka čast za simpozijum, to je velika stvar za grad.

  3. Svaka čast, Klinika ,,Maja” dovodi 300 stručnjaka iz oblasti oftalmologije u naš grad. Želim vam puno uspeha! Pozdrav za profesorku i osoblje!

  4. Velika klinika i veliki strucnjaci na jednom mestu sad okupljaju i svetske strucnjake.
    Spoj profesionalizma i humanosti na jednom mestu.
    Sve pohvale na dosadasnjim uspesima i samo tako nastavite.

  5. Vrhunski profesionalizam i stručnost su od uvek bili odlika Klinike Maja. Organizacija ovakvog skupa je dokaz kontinuiteta i jasna poruka da će i u buduće u fokusu daljeg razvoja biti aktivno praćenje svetskih trendova. Ovo je ujedno i značajan doprinos u pokretanju i “budjenju” naše lokalne zajednice. .

  6. Velika čast za grad Niš i Srbiju. Najbolji ste i samo tako nastavite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.