Nagrada “Dr Miodrag Lazić“ najboljem studentu Jeleni Milošević

Jeleni Milošević, najboljem studentu završne godine Medicinskog fakulteta u Nišu u školskoj 2020/2021. godini, uručena je po prvi put nagrada “Dr Miodrag Lazić“.

Opština je nagradu ustanovila u znak sećanja na čuvenog niškog hirurga, dr Miodraga Lazića, koji je pre više od godinu dana preminuo od posledica izazvanih korona virusom,

This slideshow requires JavaScript.

Jelenu Milošević, koja je inače iz Vranja, za tek ustanovljeno priznanje predložio je Medicinski fakultet u Nišu. Ovo je kaže tek jedna u nizu nagrada koje je tokom školovanja dobijala, ali je posebna jer nosi ime čuvenog niškog lekara. Кaže da joj učenje predstavlja uživanje, planira da ostane u Nišu i nastavi usavršavanje u struci.

Dodeli nagrade prisustvovala je i ćerka dr Miodraga Lazića, Nina Vujošević. Ona je kazala da je događaj izuzetno emotivan za nju, jer bi njen otac danas slavio rođendan. Dodala je i da bi bio presrećan, da u ovom trenutku zna, da je priznanje sa njegovim imenom pripalo najboljoj studentkinji i da je opština Medijana ustanovila priznanje pod njegovim imenom.

U aprilu prošle godine, u vreme vanrednog stanja, kada je dr Miodrag Lazić preminuo, najveća niška opština odala je počast velikom niškom lekaru intoniranjem Marša na Drinu, što je bila njegova poslednja želja i prikazom njegovog lika na Hramu cara Кonstantina i carice Jelene u Svetosavskom parku.

Takođe pročitajte

U Grčku sada možete otputovati avionom i autom, ali i liftom

Voleli biste da saznate više o Staroj Grčkoj, ali niste ljubitelj gabaritnih i suvoparnih istorijskih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.