Na Medicinskom fakultetu stigla oprema iz međunarodnog projekta

Kao deo međunarodnog projekta iz programa Erasmus niški Medicinski fakultet dobio je za opremu i edukaciju u vrednosti 100 hiljada evra. Oprema je već stigla a tokom naredne dve godine profesori i studenti razmenjivaće znanje i iskustva sa kolegama iz četiri domaćih i još toliko stranih univerziteta.
Prema rečima prof.dr Ivane Arsić za Katedre za farmakologiju ova oprema koristiće i studentima medicine, stomatologije i za one koji se na strukovnim studijama obrazuju za medicinske sestre.
“Ukupna vrednost projekta je 800 hiljada evra a naš fakultet dobija 100 hiljada što je jedan od većih projekata koji se trenutno realizuju na Univerzitetu. Prvi cilj nam je da unapredimo nastavu zasnovanu na praktičnom iskustvu u realnom radnom okruženju i u tome će nam pomoći oprema na koju smo veoma ponosni. Poput svojih kolega iz Evrope i naši studneti će imati odgovarajuće instrumente za praktičnu nastavu, kaže profesorka Arsić.

Ona naglašava da je tvorac projekta prof.dr Ljiljana Tasić na Farmaceutskog fakulteta u Beogradu a da su za njegovo sprovođenje u Nišu pored dekanice prof.dr Dobrile Stanković Đorđević zaduženi i profesori ovog fakulteta prof.dr Dušica Stojanović, prof.dr Vladmila Bojanić, prof.dr Radmila Veličković Radovanović, prof.dr Jovanka Gašić, prof.dr Biljana Kaličanin i docent dr Predrag Džodić.

Takođe pročitajte

Vrtić “Maslačak” u Nišu u novom ruhu – donacija MK Group i AIK banke

Vrtić „Maslačak”, u okviru Predškolske ustanove Pčelica u Nišu, svečano je obeležio završetak radova koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.