Moje selo živi – Donja Lomnica i Šišava

Prvi od tri dana manifestacije Miholjski susreti sela u opštini Vlasotince završen je danas u Donjoj Lomnici u OŠ „Braća Milenković“.

Učenici iz Šišave i Donje Lomnice učestvovali su na likovnom konkursu „Moje selo živi“, a prvo mesto u kategoriji od petog do osmog razreda podelili su Nemanja i Nikola Stojanović. Drugo mesto osvojio je Marko Gavrilović, a treće Petra Prokić. U kategoriji od prvog do četvrtog razreda najbolji je crtež Lene Prokić, drugo mesto osvojio je rad Andrije Zdravkovića, a treće mesto pripalo je Sari Zdravković. Sva deca dobila su na poklon majce, a nagrađeni učenici i dodatne poklone.
U okviru manifestacije održana je i izložba domaće zimnice na kojoj su deca i meštani doneli slatke i slane đakonije iz svojih podruma.
Učesnici manifestacije posetili su potom zadrugu Med i voće, gde su mogli da vide koju opremu koriste zadrugari u pčelarstvu i čemu ona služi. Ova zadruga je, inače, pre četiri godine, dobila maksimalni iznos na konkursu Ministarstva za brigu o selu u iznosu od 100.000 evra namenjenom zadrugama.
-Država je pomogla u novcu, to je jasno, ostaje onaj deo u regulativi koji nam je potreban da bismo uspešno privređivali. Da možemo, kao zadruga, da podignemo kredit i da uposlimo radnike kad su nam potrebni – kaže direktor zadruge Med i voće Zoran Stojiljković
Manifestacija Miholjski susreti sela u opštini Vlasotince nastavlja se danas u Domu kulture u Boljaru od 12 sati, i u nedelju u porti crkve i u Domu kulture u Konopnici od 8 do 10 sati. Ovu manifestaciju bespovratnim sredstvima podržali su Ministarstvo za brigu o selu i opština Vlasotince.

Takođe pročitajte

SEDAM milijarde dinara kroz programe zapošljavanja

Predstavnici Nacionalne službe zapošljavanja održali su u Vlasotincu promociju javnih poziva i konkursa ove službe, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.