nedelja , 4 decembra 2022

Modni kreator kojim se ponosi Bela Palanka

Moda i dizajn oduvek su bile njegove velike ljubavi a primenjena umetnost je njegov životni poziv i zato je Slobodan Mitrović (28) , master modnog dizajna iz Bele Palanke na putu da ostvari svoje snove i ambicije.

Teško je biti prvi a kamoli jedini modni kreator u jednoj maloj sredini kakva je Bela Palanka ali Slobodan veruje da je umetnost univerzalna a uz pomoć društvenih mreža lako je doći do konzumenata mode. Njegovi modeli dopadaju se mladima ali mu stariji veruju pa je tako postao i predsednik jednog od najstarijih udruženja “Miris zavičaja” koje je i član Etno mreže Srbije.

“U tradiciji i u tome što jesam vidim inspiraciju a obrazovanje mi je pomoglo da modele učinim savremenih. Tkanje je zanat pred umiranjem i to je tako nepravedno jer tkanina sa tradicionalnog razboja ima neponovljivu teksturu i kolorit. Potrebno je samo modele prilagoditi savremenom odevanju. Volim da takve tkanine kombinujem sa vazdušastim organdinom jer on daje nežnost mojim modelima, veli Slobodan koji se modi posvetio sa puno ljubavi.

Njegovi modeli prikazuju žensku figuru u najlepšem obliku ali bez prenaglašenih atributa i vulgarizacije ženske lepote. Svedeni su a opet tako neobični i prema rečima modela Aleksandre Mitić Nikolić, takođe iz Bele Palanke, veoma “laki za nošenje”.

“Velika mi je čast što imam priliku da iznesem njegove modele, kaže Aleksandra.

Koliko se Slobodanu veruje najbolje govori podatak da su mu prepustili da vodi udruženje “Miris zavičaja” koje je davne 2006.godine osnovala Radijana Živković. Pri Udruženju je i Centar za stare i umetničke zanate a veoma su aktivni i kao članovi Etno mreže.

“U Slobodana smo prepoznali nekog koji ne samo da poštuje našu tradiciju već ime i da je prikaže u što boljem svetlu a moda je univerzalna pojava koja lako dopire do ljudi, kaže Jasmina Golubović, članica Udruženja.

Slobodanova verna mušterija je Silvija Gladić, arhitektica i supruga poznatog TV lica Nenada Gladića, odnosno Lepog Brke. Svaki put kada dođe u Belu Palanku pazari po nekoliko modela.

Takođe pročitajte

Najtraženiji zlatnici u Srbiji ove jeseni

Zlato se oduvek smatra plemenitim metalom. Zahvaljujući jedinstvenom i lepom izgledu i investicionoj vrednosti, važan …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.