petak , 29 maja 2020

Moda inspirisana pirotskim ćilimima na Serbian Fashion Week

Dizajnerka i novinarka RTS-a Silvana Tošić predstavila je kolekciju svog brenda Etno Glamur by Silvana inspirisanu ručnim radom i pirotskim ćilimom. Manekenke su uz naše stare, tradicionalne pesme predstavile interesantne kreacije, a publika je bila preplavljena emocijama.
Ovo mi je prva revija na Serbia Fashion Weeku i zahvalna sam organizatorima što su smatrali da ovde treba da se nađu moji modeli. Pirotski ćilim je jedan fantastičan srpski brend, ne samo pirotski. To je jedan umetnički zanat koji nažalost polako odumire, pa sam želela da na neki način produžim život ovim pirotskim šarama na jedan moderan način. Želela sam najpre da tradiciju približim mladim ljudima – ističe dizajnerka objašnjavajući da se njena ljubav prema ćilimu i šarama zapravo nije desila slučajno:

“Dizajn je moja ljubav još od početka srednje škole. Ja sam unuka tkalje. Moja baka je bila tkalja pirotskih ćilima, pa sam ja odrasla uz razboj i ćilime, to mi je u genima. Studirala sam istoriju, a tradicija i kultura su moja velika ljubav. Za mene to pre svega ima veliku emotivnu vrednost jer smatram da je jako bitno sačuvati kulturno nasleđe i vrlo ponosno radim na tome.

Takođe pročitajte

Vlasotinčanin Milan Ristić prvi donor krvne plazme iz ovog grada

TridesetrogodiŠnji Milan Ristić prvi je Vlasotinčanin koji je donirao plazmu za lečenje najteže obolelih pacijenata …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.