Mladi prirodnjaci sadili začinsko bilje

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine EU info kutak Niš je u saradnji sa NVO „Zeleni ključ“ organizovao kreativnu radionicu za mlađe osnovce ’’Mladi prirodnjaci’’ („Young Planters“).

Mališani su od recikliranog ambalažnog otpada izrađivali unikatne saksije u koje su zasadili različite vrste začinskog bilja. U tome su im pomagali roditelji koji su, zajedno sa njima, po završetku radionice, učestvovali u kvizu znanja o zaštiti životne sredine.

deca eu info nisDogađaju u EU info kutku prethodili su pripremni časovi u osnovnoj školi ’’Učitelj Tasa’’ na kojima su deca učila o važnosti ekologije, zaštiti ozonskog omotača, recikliranju elektronskih uređaja koji oštećuju omotač, zaštiti od UV zračenja, mikroskopiranju i retkim biljnim vrstama i njihovom očuvanju.

’’Ekološki odgovorno ponašanje se uči od malena i ono stvara ekološki osvešćene građane’’, saglasile su se menadžerka EU info kutka Danijela Vučić i Olivera Milošević iz NVO Zeleni Ključ. U EU info kutku je ovom prilikom postavljena izložba dečijih crteža na temu zaštite životne sredine.

Agenda EU 2020 i vizija za 2050. godinu su pod jakim uticajem koncepata zaštite životne sredine i klimatskih promena koji se zasnivaju na održivom razvoju, sa efikasnom upotrebom resursa i niskom emisijom karbonskih isparenja. Visoki standardi zaštite životne sredine se više ne posmatraju kao teret, već kao prilika za razvoj i prednost na tržištu. Takozvane zelene tehnologije već čine 2,5% bruto društvenog proizvoda Evropske unije a donose i 3,5 miliona radnih mesta i u stalnom su razvoju.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.