Mladi kreativci iz Niša u poseti Beču i Gracu

Mladi ambasadori realizovaće studijsku posetu ​od 6. do 10. novembra ​organizacijama i institucijama koje se bave kreativnim industrijama u Austriji.

Ovom prilikom Ambasadori će povesti šestoro mladih ljudi koji se bave kreativnim industrijama radi uspostavljanja saradnje sa njihovim kolegama u Austriji.
Projekat „Spark“ ima za cilj uspostavljanje dugoročne saradnje mladih profesionalaca u oblasti kreativnih industrija, kao i stvaranje uslova za razvoj novih tržišta za mlade koji se bave kreativnim industrijama u Srbiji (Niš) i Austriji (Grac i Beč).

Izrađen je portfolio katalog mladih profesionalaca u oblasti kreativnih industrija iz Niša, kao i prezentacija lokalne kreativne industrije sa analizom kreativnog potencijala juga Srbije.

Tokom boravka, izabrani učesnici iz Srbije će imati sastanke sa kreativcima iz Austrije koji se bave istom ili sličnom granom kreativne industrije, otvorene masterclass sesije na kojima će predstaviti sebe i svoj rad.

Takođe, posetu delegacije iz Srbije obeležiće i sastanci da institucijama i organizacijama koje se bave kreativnim industrijama u Austriji, kao i udruženjima Srba u Austriji, na kojima će izabrani tim predstaviti potencijale i mogućnosti za saradnju u oblasti kreativne industrije.

Ideja projekta je da se paralelno povezuju mladi koji profesionalno rade u kreativnim industrijama stvarajući tako mogućnosti za razvoj i saradnju na zajedničkim projektima, a ujedno i razvija tržišna saradnja između Srbije i Austrije u oblasti kreativnih industrija, odnosno ekonomska saradnja sa dijasporom.

Projekat se realizuje uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Takođe pročitajte

Zašto je Katarina Nešić „dijamant od žene“?

Praksa je da se o moćnim i uspešnim ženama piše 8.marta kao da ne postoje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.