Milica živi svoj san jer radi posao (svojih) snova

Milica Milošević iz Niša sa samo 21 godinu zaplovila je u preduzetničke vode ali ona u tome ne vidi ništa neobično jer se posvetila poslu koji joj daje mogućnost da uživa svakog trenutka dok radi.

Ona svoje klijente mazi, ljubi,kupa, češlja, šiša, tako da je svaki tretman demonstracija nežnosti i poverenja. Milica je odabrala jedno od najlepših zanimanja jer je njena životna odluka da bude grumer. Gruming (grooming) je relativno novo zanimanje i ne postoji kao kategorija u formalnom obrazovanju kod nas ali već ima iskusnih profesionalaca kod kojih se može „naučiti zanat“. Milica je imala sreće da je svoje gruming korake savladavala kod Jelene Lučić u Nišu koja je jedna od najboljih u ovom poslu.

„Sve tehnike ovog sveta ne mogu da pomognu ako ne volite posao koji radite. Uspela sam da na vreme shvatim šta želim da radim u životu i to je velika prednost, verujem da će sve ostalo doći vremenom.  Puno dece i puno pasa, to je moj životni san i ovo je način da krenem da ga ostvarujem, kaže Milica koja je za ovaj poduhvat imala podršku Centra Zvezda koji je sprovodio projekat  Yeep (Youth Empowerment enabling prospects) u Nišu, zajedno sa  organizacijom SOS Dečija sela Srbije. Projekat je imao za cilj podršku u zapošljavanju i samozapošljavanju mladih.

„Godinu dana sam učila zanat i radila u jednoj stranoj kompaniji. Prepodne na poslu a popodne u salonu kod Jelene. Možda sada zvuči kao da se hvalima ali mi zaista nije bilo teško jer sam imala svoj san. Još u srednjoj školi koju sam pohađala u Vrnjačkoj Banji dosta smo izučavali osnove preduzetništva ali i pisanje biznis planova tako da sam imala neko predznanje šta je sve potrebno ako se upustim u preduzetnike vode, kaže Milica koja je nakon završenog kursa šest meseci provela u potrazi za lokalom (iza Durlanske pijace) i njegovim sređivanjem. Imala je peh da su cene zakupa ali i svega što je bilo potrebno u međuvremenu podivljale ali ona nije želela da odustane.

„Uređenju salona „Kendi groom“ pristupila sam kao da uređujem dnevnu sobu jer mi je stalo da se moji klijenti osećaju „kao kod kuće“. Taj osećaj sigurnosti je po meni veoma važan u ovom psu i ne bih volela da se psi osećaju uznemireno već da budu srećni svaki put kad nanjuše gde idu. Gruming nije samo ulepšavanje psa već je to dobrobit za njegovo zdravlje i ne bi trebalo da se zanemaruje odlazak kod grumera. Možda će ovo nekome zvučati da želim da zaradim pa zato tako govorima ali ja nisam iz te priče. Meni je stalo do ovog što radim i do onih sa kojima radim, veli Milica koja mašta da ovo postane porodični biznis kada se jednog dana uda i dobije svoju porodicu.

„Muž kao desna ruka u poslu i gomila dece koja se igra sa psima u salonu, tako vidim svoju budućnost, otkriva nam Milica.

Takođe pročitajte

Izložba Dragana Momčilovića u Oficirskom domu povodom pet decenija umetničkog stvaranja

U Galeriji u Oficirskom domu u četvrtak, 25.aprila  u 19 časova biće otvorena retrospektivna Izložba …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.