foto D.M.Car

„Mikina čaša“ Nedeljku Terziću

Nagrade „Mikina čaša“ koja se dodeljuje na Književnoj koloniji „Sićevo“ ove godine pripala je Nedeljku Terziću, književniku iz Sremske Mitrovice.

U znak sećanja na profesora dr Mihaila Ignjatovića, pokretača ideje o osnivanju Književne kolonije i jednog od prvih organizatora, univerzitetskog profesora, prevodioca i književnog kritičara osobenog nerva i dara, ustanovljena je nagrada „Mikina čaša“. Ovo priznanje, namenjeno afirmaciji Književne kolonije i značajnom doprinosu organizaciji, dodeljeno je brojnim učesnicima, našim priznatim književnicima: Radivoje Konstantinović, Mihajlo Pantić, Dobrica Erić, Duško Trifunović, Radivoje Mikić i dr.

Ovogodišnji dobitnik je nadahnut lepotom Sićeva i prijateljskom atmosferom, napisao i Koloniji poklonio stihove pod nazivom Sićevački memorandum. Nedeljko Terzić je autor knjiga poezije, proze i dramskih tekstova. Poezijom i prozom zastupljen je u više od osamdeset antologija i izbora književnog stvaralaštva.

Član je Društva književnika Vojvodine i Udruženja književnika Srbije, i dobitnik preko pedeset nagrada i priznanja u Srbiji i inostranstvu.

Takođe pročitajte

Kako „rukovati“  Rock ‘n’ Roll u novom romanu Ivana Bajovića Bajke

Sedam godina posle prvenca „Priručnik za Rock ‘n’ Roll“ Ivan Bajović Bajke objavio je drugi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.