I meksički slikari na koloniji na Belom Kamenu

Likovna kolonija „Boža Ilić“ ove godine po devetnaesti put biće održana od 15. do 20.avgusta u netaknutoj prirodi Božinog rodnog kraja, na Belom Kamenu.

Boza IlicOrganizatori Kolonije su Narodni muzej Toplice uz podršku Opštine Prokuplje a pored slikara iz Srbije, ugostiće i slikare iz Bugarske i Meksika.

„Naše goste dočekaćemo u nedelju u Muzeju, gde će pogledati muzejske zbirke, a potom ćemo otići na Beli Kamen, gde ćemo boraviti do kraja kolonije. Učesnici će preneti na platna svoje impresije i emocije, a po završetku, ona će kao i svake godine ostati Muzeju. Taj broj je obično oko 20 slika, rekao je istoričar umetnosti i rukovodilac kolonije Dragan Popović.
Među deset slikara, koliko učestvuje na koloniji, gosti Prokupčana biće i dve sestre iz Bugarske, Cveta i Evgenija, koje su završile Akademiju u Sofiji, ali se uporedo sa slikarstvom bave i operskim pevanjem.slikarska kolonija prokuplje
„Očekujemo i dolazak jednog Meksikanca, a učešće su potvrdili dekan Fakulteta umetnosti u Beogradu Zoran Mihajlović, Sonja Vukašinović Vučković iz Niša, Minja Čvorić, koja se bavi ikonopisanjem, dodao je Popović i naglasio da su se i svi ostali učesnici sa velikim zadovoljstvom odazvali pozivu da učestvuju na ovogodišnjoj, 19. slikarskoj koloniji „Boža Ilić“.
Tokom kolonije njeni učesnici posetiće i rodnu kuću Bože Ilića u Žitnom Potoku.

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici 29. Internacionalnih horskih svečanosti

Internacionalne horske svečanosti prvi put su održane 1966. godine. Manifestacija traje četiri dana i održava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.